--> На Волині Зимненська ОТГ почала випускати газету | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині Зимненська ОТГ почала випускати газету

1
10
На Волині Зимненська ОТГ почала випускати газету
Одна із найуспішніших об’єднаних територіальних громад Волині – Зимнівська ОТГ розпочала видавництво власної газети, – повідомляє «Волинська правда».

У той час, коли в Україні з кожним роком зменшується кількість обласних друкованих періодичних газет, а «районки» здебільшого перетворились на листок звітування роботи райдержадміністрацій, у колишньому селі Володимир – Волинського району, а нині – лідируючій об’єднаній територіальній громаді – Зимненській, розпочали видавати власну газету – «Вісник зимнівської громади». Її наповненням займається гуманітарний відділ.

«Зміни йдуть на краще після нашого об’єднання, – розповідає голова Зимненської об’єднаної територіальної громади В’ячеслав Католик (на фото). – Мені довірили головувати в об’єднаній громаді з 17 сіл, в якій проживає 6200 жителів. Багато хто уже відчув позитивні зміни у життєдіяльності, розбудові інфраструктури кожного села нашої ОТГ, але для людей ще багато залишається невідомого у новій реформі місцевого самоврядування загалом і у нашій роботі. Тому цей щомісячний інформаційний бюлетень ми безкоштовно роздаємо жителям нашої ОТГ».

Поки тираж газети невеликий – 500 примірників, але це видання буде цікавим не тільки громаді Зимненської ОТГ, але і загалом усім тим, хто досі вагається проводити процес децентралізації, адже на шпальтах газети є конкретні успішні приклади місцевого самоврядування Зимнівської ОТГ.

«З часом наша газета буде розвиватися, – обіцяє голова ОТГ В’ячеслав Католик, – шукатимемо цікаві теми і формат видання вдосконалюватимемо. А потім створимо і наш власний інформаційний інтернет – ресурс».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Децентралізація підвищує вимоги до професіоналізму посадовців місцевого самоврядування, адже ресурси та повноваження пропорційно збільшуються. Чи впораються місцеві очільники з викликами? Впораються, бо підвищують свій рівень і вчаться. Ось живий приклад - Школа місцевого самоврядування DESPRO. Так що "зрада" відміняється. Прорвемося!
http://despro.org.ua/news/news/?ELEMENT_ID=1742

Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні