Договір затвердили: Прилуцькому - інфраструктура, а Луцьку - новий мікрорайон

0
8
Договір затвердили: Прилуцькому - інфраструктура, а Луцьку - новий мікрорайон
У Луцьку затвердили договір про співробітництво між міською та Прилуцькою сільською радами.

Про це стало відомо під час сесії Луцької міської ради у середу, 26 жовтня.

Депутати підтримали проект рішення щодо затвердження проектів договорів про співробітництво між Луцькою міською радою та Прилуцькою сільською радою Ківерцівського району.

Про переваги підписання таких договорів розповів заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко.

Він нагадав: нещодавно Луцька міська рада та Прилуцька сільська рада на своїх сесіях прийняли рішення про співробітництво.

Наступним етапом до співпраці є підписання відповідних договорів.
Йдеться про договори співпраці у різних напрямках, що зокрема передбачають будівництво дороги на вулиці Івана Богуна, придбання ліків та обладнання для сільського ФАПу у Прилуцькому, дозвіл на прийняття дітей із сіл цієї сільради до ДНЗ міста, можливість отримувати медичні послуги у лікарській амбулаторії на вулиці Наливайка у Луцьку, тощо.

Чиновник наголосив: це не об'єднання, а лише співпраця.

"Це нормальний шлях до співпраці наших громад. Якщо хтось бажає підняти питання про об'єднання - це його право. Одне іншому не заважає. Сесія сільради одноголосно ці договори схвалила. Сьогодні з Луцьком бажають співпрацювати немало сіл. Але всі дивляться, як піде з Прилуцьком. Я об'їздив усі сільські ради біля Луцька. Переважна більшість людей з того, що я відчув, з настороженням ставляться до об'єднання. Побутує така думка, що Луцьк прийде землю забере. Прикладом є село Жидичин Ківерцівського району", - каже Сергій Григоренко.

Зокрема, Григорій Пустовіт ("Батьківщина") поцікавився, який толк місту від такої співпраці з селами.

За словами Сергія Григоренка, це насамперед розгляд можливості побудови житлового мікрорайону на земельних паях і на землях резерву біля Панського лісу, де можна було б звести житло для атошників, поліклініку і так далі.

"Наш сьогодні Луцьк менший, ніж Ужгород. Тому основне - це перспектива. Логіка міста - час від часу приєднувати нові території і розвивати їх", - зазначає Сергій Григоренко.

Орієнтовно зобов'язання перед Прилуцькою сільрадою обійдуться міському бюджету в 2017-му році у 2,5 мільйона гривень.

Ігор Поліщук (УКРОП) поцікавився, чому міська влада не використовує можливості отримати додаткові кошти до бюджету, які могли надійти в результаті об'єднання громад.

"Це було технічно неможливо. Ще два тижня тому в них діяв договір про об'єднання із селом Липини", - відповів заступник міського голови.

Прилуцький сільський голова Валентин Арчибасов, який прийшов на сесію міськради, зауважив:

"Ніяких секретів між нашими громадами не існує. Але в нас є маленькі проблеми. В людей є старі земельні акти, яких не бачить кадастрова карта. Є землі комунальної власності, є землі, які в резерві... Люди в селі переживають, що землю в них заберуть. Це можна зробити різними шляхами. Сільські депутати відповідальні за виборців, а хто їх захистить, коли буде об'єднана громада? Чи матимуть вони свого представника в раді? Хіба по партійній лінії. Ми дивимося на це не з політичної точки зору, а з економічної чи господарської".

В результаті більшість обранців підтримали проект договору про співпрацю, в тому числі і депутати із фракцій "Батьківщина" та "УКРОП", які висловили чимало критики щодо роботи міськради у цьому напрямку. 35 депутатів - "за".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні