Волиняни - серед лідерів в Україні за кількістю зданої крові

0
1
Волиняни - серед лідерів в Україні за кількістю зданої крові
У Волинській області за рік кров здають близько 30 тисяч донорів.

В обласній станції переливання крові за рік здійснюють заготівлю 4 тонн крові, 3600 кілограм плазми, - пише Майя Голуб для «Конкуренту».

Головний лікар обласної станції переливання крові Юрій Кременець розповів, що Волинь за здачею крові посідає третє місце у всій Україні. Таку позицію область займає вже декілька років поспіль.
З його слів, проблем зі зберіганням крові нема, адже для цього є спеціальні холодильники.

"Після збору протягом кількох годин кров переробляється на еритроцитну масу і на плазму. Потім еритроцитна маса в холодильнику зберігається при температурі мінус 4 градуси. А плазма заморожується до мінус 22 градусів", – зазначив він.

У Луцьку в станції переливання крові донорську кров переробляють на аеромасу та на плазму. Також виготовляють "альбумін" – препарат, який потрібен для важкохворих в реанімаціях та онкодиспансері.
"Ми забезпечуємо всі лікувальні заклади як препаратами, так і компонентами крові", – зазначив Юрій Кременець.

За його словами, в області є 10 відділень, де збирають кров. Також діють виїзні бригади із збору крові. Але донори здають кров не в автобусах, а у відділеннях переливання крові, або у ФАПі.

Головний лікар обласної станції переливання крові Юрій Кременець розповів, що в Луцьку на проспекті Волі, 47 за здачу крові платять 50 гривень або видають талончик на їжу у заклад, що розташований неподалік. При собі потрібно мати паспорт, а перед здачею крові – пройти обстеження.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні