«Волинська обласна рада порушує закон і власний регламент», - Михайло Імберовський

2
-2
«Волинська обласна рада порушує закон і власний регламент», - Михайло Імберовський
Фракція «Самопомочі» обурена порушенням регламенту та закону «Про доступ до публічної інформації» обласною радою, адже через незадовільну організацію сесії депутати не можуть нормально підготуватись до неї.

Про це голова фракції «Самопомочі» у Волиньраді Михайло Імберовський розповів в коментарі «Волинь24».

З його слів, працівники представницького органу влади порушують законодавство та регламент, встановлений депутатами, при організації сесії.

Зокрема, порядок денний восьмої сесії, яка відбулась 12 жовтня, Михайло Імберовський отримав лише напередодні.

«Порівняйте з міською радою – в них сесія 26 жовтня, а депутати вже весь порядок денний знають і мають графік комісій. Натомість я, як депутат, не можу спланувати своєї роботи. Закон вимагає, що про сесію повинні оголосити не пізніше, як за десять днів до її проведення, а ми повідомлення про цю сесію отримали за сім днів, про попередню – за два дні. Навіть спланувати свою роботу складно, я вже не кажу про те, щоб вникнути в якесь питання», - наголошує депутат.

Обурює обранця громади той факт, що регламент обласної ради напрацьовувався спільно усіма політичними силами, а тепер його регулярно порушують.

«Були моменти, коли дійсно потрібно було збирати сесію терміново, зокрема, коли йшлось про виділення надр, але це не той випадок. Якщо така практика продовжуватиметься, на наступній сесії ми підніматимемо це питання, залучатимемо громадськість», - додав Михайло Імберовський.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
якщо ти депутат то повинен буди завжди готовий до сесії на те тебе і вибрали , а то як поганому танцору завжди щось мішає
Відповісти
Виборець,що означає депутат завжди має бути готовим до сесії???Ви коли небудь слідкували за сесією,чи бачили проекти рішень,які виносять???Сумніваюсь!Для того,щоб депутат розібрався в питаннях і голосував адекватно,прийнявши правильне для громади рішення,а не як баран,якому пастух в президії звелів,треба кілька днів для ознайомлення і вивчення питань,а для грунтовного аналізу,можливо й більше.Але ви, мабуть, з тієї категорії виборців,яким всерівно,для яких кожен депутат-це вже зло.А якщо ви хоч трішки розберетесь в тому як працює обласна рада і як би мала працювати,то зрозумієте,що цей депутат якраз і пропонує просто дотримуватись закону і регламенту ради,а не бути баранами.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні