--> З села під Луцьком пішли інвестори через протести «мажорів» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

З села під Луцьком пішли інвестори через протести «мажорів»

4
1
З села під Луцьком пішли інвестори через протести «мажорів»
Інвестори передумали відкривати сортувальну лінію для батарейок у Зміїнці через протести заможних селян.

Про це в коментарі «Волинь24» розповіла Княгининський сільський голова Олена Твердохліб.

З її слів, місцевий підприємець разом з громадянином Фінляндії зареєстрували на території села Зміїнець підприємство «Екорек» і мали намір відкрити там лінію для сортування батарейок.

«Це не повинна була бути переробка, лише - сортування, бо щоб відкрити переробний завод, потрібно мати дуже великі кошти. А так планувалось, що на підприємстві працюватимуть четверо людей, які сортуватимуть батарейки з Волинської області, можливо з інших областей, запаковуватимуть їх у спеціальні контейнери і відправлятимуть закордон», - пояснює посадовиця.

Втім, днями учасники громадських слухань виступили категорично проти сортування батарейок на території села.

«Люди навіть не захотіли почути, що інвестори пропонують. Вони прийшли, за 20 хвилин сказали, що хочуть заборонити відкривати цю сортувальну лінію і на цьому все – фактично громадського обговорення не було», - додає Олена Твердохліб.

З її слів, проти створення сортувальної лінії виступили непрості селяни, а «сусіди Романюка», депутати обласної ради, підприємці, які працюють у Луцьку, фактично жителі «царського села».

Чиновниця переконана, що більшість протестувальників живуть в промисловій зоні, яка якраз призначена для подібних об’єктів. Водночас, коли вони купували землю, нібито не задумувались над тим, в якій зоні житимуть – аби ближче до Луцька.

«Люди, які мене не обирали, просто прийшли показати своє «фе». А зараз вже починається передвиборча кампанія», - наголошує очільниця Княгининської об’єднаної громади.

Водночас жінка каже, що саме вона попросила підприємців провести громадські слухання, перш ніж запустити сортувальну лінію, мовляв вони могли просто купити ліцензію за 170 тисяч гривень і почати працювати.

Тепер же інвестори швидше за все відмовляться від цієї ідеї.
«Інвестори побачили реакцію людей і я думаю, що це питання більше не підніматиметься. Фін 100%, що знайде інше місце, вірогідно у Польщі», - додала голова громади.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От хай в Польщі і робить , а ми туди звеземо батарейки ! Додумались мля в населеному пункті біля хатів батарейки сортувати. Ви чьо ????? Палиця і в другому місці поставить цю хрєнь разом з фіном!!!
Відповісти
перестаньте МАЖОРІВ називати селянами
Відповісти
Якщо це все-таки повинна була бути переробка, лише - сортування - чому вони так бистро здалися (втекли) і не довели свою справу до кінця???? Чому голова Олена Твердохліб все що змогла то це попереписуватися в фейсбуці з Тетяною В. (читала особисто цю переписку). Даже одній людині вона нічого не змогла довести (все злякалася) і бистро написала статтю назвавши протест одної людини - протести «мажорів». Отже є що приховувати і не так все просто з тим заводом......
Відповісти
Я не думаю що варто йти проти бажання людей і не враховувати їх думки.Територія яка пропонується для інвестиції є приватною.Думаю що тепер власники зможуть це зробити шляхом,яким все у нас робиться в Україні.Тому рахую що неварто витрачати час на марні суперечки.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні