Лучанина, який поширював сепаратистські дописи, суд відпустив додому

0
-3
Лучанина, який поширював сепаратистські дописи, суд відпустив додому
20-річного лучанина, якого судили за заклики до зміни меж території України та розпалювання національної ворожнечі, відпустили додому просто в залі суду, адже суд йому призначив покарання з іспитовим терміном.

Відповідний вирок сьогодні виніс Луцький міськрайонний суд, - повідомляє "ВолиньPost".

Нагадаємо, раніше повідомлялось про те, що лучанин попався на гнівних постах у соцмережі Вконтакте.

Так, впродовж кількох місяців він на сторінках під іменами Александр Невский та Александр Кадыров, а також у спільноті «Шукаю тебе! м. Луцьк» розміщував картинки та дописи з закликами віддати території Донецької та Луганської областей Російській Федерації.

Зокрема, в лютому цього року на сторінці під псевдонімом Александр Кадыров обвинувачений розмістив картинку з зображенням Донецької та Луганської областей, прапором Росії, державним гербом РФ та текстом «Пора вернуться, Донбасс!»

В березні він опублікував графічний файл з написом «Вставай за святую великую Русь, я русский, я никогда не сдаюсь» та «Если согласен, размести у себя на странице. За референдум о присоединении юго-востока к России».

Свої дії лучанин пояснив тим, що йому просто цікаво було подивитись на реакцію користувачів соцмережі.

«До мене в друзі долучився чоловік під ніком Артур Матвєєв і запропонував створити сторінки, де поширювати інформацію, яку він скидає. Я так і робив, просто заради цікавості. Але зараз я усвідомив, що я накоїв», - розповів у суді обвинувачений.

Зі слів прокурора стало відомо, що хоча у цій справі немає ні потерпілих, ні завданої будь-кому шкоди, злочин, який скоїв підсудний, тяжкий. А відтак сторона державного обвинувачення просила призначити для обвинуваченого 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Натомість адвокат підсудного просив врахувати, що до кримінальної відповідальності його клієнт притягується вперше, є людиною молодого віку та щиро розкаявся, а тому при обранні міри покарання суд повинен призначити іспитовий термін.

Зрештою головуючий у справі суддя Олег Ющук засудив молодика до 5 років позбавлення волі, однак з іспитовим терміном у 3 роки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні