--> Волинські котельні здаватимуть у тимчасове користування | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинські котельні здаватимуть у тимчасове користування

0
0
Волинські котельні здаватимуть у тимчасове користування
На Волині котельні здаватимуть у концесію.

Про це йшлося 6 жовтня під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства, - повідомляє Волинський інформаційний портал.

Заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кошарук розповів, що в області діє Програма підвищення енергоефективності. Вона складається з кількох напрямків, зокрема газозаміщення.

У цьому плані йдеться про здачу котелень у концесію (тимчасову експлуатацію, -ред.), адже ані обласний, ані місцеві бюджети не мають достатньо коштів, аби їх переобладнувати і утримувати.

Концесія – ефективний варіант у тих випадках, коли щороку багато коштів витрачається на енергоносії, бо не проведена термомодернізація і котли не переведені на тверде паливо.

Директор КП «Волиньенергософт» Василь Дутко розповів, що Волинь у середньому використовує 500 мільйонів кубічних метрів газу на рік, із них 400 мільйонів – на опалення. 10–15 мільйонів кубів використовує бюджетна сфера (приблизно 3000 установ), теплокомуненергетика використовує 100 мільйонів кубів і понад 300 мільйонів кубів використовує населення.

Дутко вважає, що концесія як інструмент залучення коштів дуже актуальна нині. Вона дозволяє, зафіксувавши інвестиційну складову в тарифі, бізнесу отримати прибуток і надбання передати громаді.

Тож комісія вирішила створити конкурсну комісію і оголосити конкурс. Окрім того, фахівці уточнять дані щодо деяких об’єктів комунальної власності і працюватимуть відповідно до цих даних.

Довідково:

Концесія — договір про передачу природних багатств, підприємств, інших господарських об'єктів, що належать державі чи місцевим органам влади, в тимчасову експлуатацію іншим державам, іноземним фірмам, приватним особам.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні