«Я так зрозумів, що можуть бути знову проблеми», - Гунчик про борги Луцьктепло

1
-4
«Я так зрозумів, що можуть бути знову проблеми», - Гунчик про борги Луцьктепло
У Луцьку в цілому завершена підготовка до опалювального сезону. Поточний ремонт котелень – 100%, мереж – 99%.

Про це сьогодні під час засідання антикризового енергетичного штабу розповів заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко, - повідомляє ВолиньPost.

«Єдине, що не вдалося із запланованого, то прокласти нові мережі. Ця робота виконана лише на 9%. Причина – заблоковані рахунки «Луцьктепла», - сказав Григоренко.

На сьогодні загальна заборгованість ДКП «Луцьктепло» - 56 мільйонів гривень.

У свою чергу мешканці обласного центру винні за тепло комунальному підприємству 28 мільйонів. Також підприємство, як і багато інших таких по Україні, чекає на повернення від держави грошей за пільги та субсидії.

«Зі всіма іншими структурами ми розраховуємося нормально: і з «Обленерго», і з НАК «Нафтогаз». Єдиний ПАТ «Волиньгаз» неохоче йде на поступки. Ми б погасили заборгованість потроху, якби не опалювальний сезон. Але зі збільшенням обсягів газу ми можемо знову боргувати працівникам нашого підприємства зарплату», - розповіла директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна.

З опалювального сезону «Луцьктепло» повинне сплачувати «Волиньгазу» 25 мільйонів гривень щомісяця.

«Я так зрозумів, що можуть бути знову проблеми. Я готовий допомогти – знову сісти разом за стіл переговорів, щоб відсікти минулу заборгованість і її реструктуризувати», - відреагував голова ОДА Володимир Гунчик.

Наразі заборгованість «Луцьктепла» перед облгазом становить 29 млн. грн. Зазначимо, що ще влітку ця сума була аж 43 млн. грн.

«Ситуація поліпшилася значно. Раніше «Луцьктепло» мало найбільшу заборгованість серед підприємств теплокомуненерго по всій Україні», - підтвердив голова правління ПАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя.

«Значить, ми з вами і з Миколою Романюком недарма протирали штани у мене в кабінеті», - пожартував губернатор.

Володимир Гунчик також натякнув, що ситуація для Луцька може бути ще кращою, якщо міська влада погасить частину заборгованості із депозитних рахунків.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну йолки палки, тарифи постійно ростуть і все їм мало і мало!
Куди діваються наші гроші?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні