Волинська трагедія - геноцид, - потенційний Генконсул Польщі у Луцьку

8
-1
Волинська трагедія - геноцид, - потенційний Генконсул Польщі у Луцьку
"Як може бути бандит героєм?" - ймовірний Генконсул Польщі у Луцьку Веслав Мазур висловив свою позицію щодо Бандери.

Свою думку він висловив на комісії польського Сейму у справах еміграції та зв'язків з поляками за кордоном 21 вересня 2016 року, яка затвердила його кандидатуру на запропоновану посаду в обласному центрі Волині, - повідомляє "Конкурент".

Останнє слово щодо призначення за Міністерством закордонних справ Польщі.

Депутат Сейму Войцех Земняк зауважив, що в останні місяці польсько-українські відносини були напруженими через питання Волинської трагедії.

"Луцьк був, можна сказати, в центрі цих подій під час Другої світової війни і, звичайно, в Луцьку ще є розбіжності між поляками та українською стороною, де вони особливо шанують Бандеру і Українську повстанську армію", – сказав депутат і додав, що перед новим консулом стоятиме важке завдання, адже Україна і на офіційному рівні заперечила постанову Сейму.

Веслав Мазур на це зауважив, що до питання Волині, УПА і Бандери ще із самого початку кар'єри має однозначну позицію.

"На жаль, так склалося, може навіть трохи недипломатично, що коли Президент Ющенко перед закінченням своєї кар'єри визнав Бандеру героєм, як і УПА, на питання журналіста, що я про це думаю, відповів відразу: як може бути бандит героєм? Таким чином, ці речі повинні бути названі своїми іменами, не маємо ховати голови в пісок", – каже потенційний Генконсул Польщі у Луцьку.

"Вважаю, що українці ще мало обізнані з історією і їм треба показувати власне ті всі злочини, які зробили ці люди. Мені здається, що розмова, співпраця і наша відкритість призведе до того, що вони все-таки визнають і зрозуміють, що це зробили. Я також переконаний, що ми будемо продовжувати цю політику", – зауважив він.

"Незалежно від різних стратегій, потрібно речі називати своїми іменами – геноцид є геноцидом", – резюмував Веслав Мазур.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У цього пана щось з головою. То виходить, що за польськими мірками Пілсудський є героєм, хоча в свій час грабував банки, а Бандера, який сидів в німецькому концтаборі є бандитом.
Відповісти
Не впевнений. Він вважає себе нормальним.Скоріше з головою щось у наших владців, котрі за 25 років розвалили і не відбудували економіку і головне-армію.Була б в нас потужна професійна армія-ні одна собака не гавкнула б,ні зі сходу,ні із заходу.А так-нагинають всі,кому не ліньки.А з нашими головами точно не впорядку,раз вибирали таких владців.Так,що їжте очі, хоч повилазьте....
Відповісти
Якби він сидів в Польщі, то його право молоти язиком, все що заманеться. А в даному випадку мова йде про дипломата, який буде працювати в Україні - призначати консулом в Україну таку людину, це те саме, що Тягнибока послом в Польщу.
Відповісти
Та воно-то так,але дипломат може таке собі дозволити,якщо знає,що серйозних наслідків не буде: Україна то стоїть перед Євросоюзом в позі "чєго ізволітє".
Відповісти
Ніхто не стоїть і не буде стояти українцеві що Схід що Захід однакові скотиняки
Відповісти
Гнати такого консула нах.
Відповісти
Та Пілсуцький продав українців комуністам Росії зрадивши Петлюру.
Армія крайова взагалі клоуни 2 світової війни.
Польща найбільший в історії мародер українського народу їй не допоможе ніяке вибачання . Вона сама штовхає Україну у всі часи до Росії, історія її нічого не вчить. Бандера був є і буде нашим Героєм а не пілььСуцький а то знову втратите те що маєте і не допоможе вам ніхто. Українці БУДЬТЕ УВАЖНІ ВОРГ БУВ Є БУДЕ не має у вас ніякий східний чи західний брат
Відповісти
Тільки правда лікує рани!
ВОЛИНСЬКА ТРАГЕДІЯ - український погляд на події 1943 року.
Факти у фільмі "ЛУКАВЕ ЛЮДОБУЙСТВО" (телевізійна версія) -
https://www.youtube.com/watch?v=JaN0zJoo_OA
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні