У Луцьку розповіли, чи варто вакцинувати дітей

0
8
У Луцьку розповіли, чи варто вакцинувати дітей
У Луцькій міській дитячій поліклініці батькам розповіли про вакцинацію дітей.

Зустріч із батьками та представниками ЗМІ відбулася 1 жовтня, - повідомляє Волинський інформаційний портал.

Бесіду «Вакцинація – це важливо!» з батьками провела лікар-педіатр Лариса Видиборець.

«Я радикально за вакцинацію», – висловилася вона на початку розмови.

Лікар розповіла, що нині в Україні є десять інфекцій, які входять до календаря щеплень – гепатит В, туберкульоз, дифтерія, кашлюк, правець, поліомієліт, гемофільна інфекція В, кір, краснуха та епідемічний паротит.

Тож педіатр детально розповіла про всі ці хвороби, а також вакцинацію від кожної з них. Помітною була й зацікавленість батьків темою розмови. Вони поставили Ларисі Видиборець величезну кількість запитань про щеплення, про віруси, які спричинюють вищеназвані хвороби, а також про лікування.

Мама Наталія Пащенко розповіла, що народила недоношену дівчинку. Жінка дуже боялася усіх щеплень через слабкий імунітет дитини, тож дівчинку не вакцинували.

«Саме через те, аби дізнатися більше й позбутися стереотипів прийшла сьогодні на цей захід», – пояснила Наталія Пащенко й зізналася, що розмова з кваліфікованим спеціалістом таки розвіяла деякі міфи про щеплення.

Окрім роз’яснювальної розмови, батьки мали можливість під час зустрічі отримати також друковану продукцію від ГО «Батьки за вакцинацію», де прописані відповіді на усі складні запитання, а також розмальовку для дітей «Чарівна парасолька» про чаклунку-інфекцію.

До слова, на цей час рівень імунізації дітей в Україні найнижчий в Європі. Під час заходу вкотре нагадали, що, для прикладу, проти поліомієліту ліків узагалі не існує, тож імунізація – єдиний ефективний спосіб захистити дитину.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні