Ігор Муковоз готовий вийти зі складу луцького виконкому, якщо його попросять

0
0
Ігор Муковоз готовий вийти зі складу луцького виконкому, якщо його попросять
Екс-начальник луцької поліції каже, що готовий припинити свою роботу у складі міськвиконкому, якщо про це попросить мер.

Про це Ігор Муковоз розповів в коментарі «Волинь24».

З його слів, відповідно до закону, начальник міськвідділу поліції не є членом виконавчого комітету за посадою.

«За посадою членами виконкому є лише заступники міського голови. До того ж мер не може просто когось вигнати – для цього є відповідна процедура», - пояснює екс-міліціонер.

«Коли я перестав бути начальником міської поліції, я сказав міському голові, що напишу заяву за власним бажанням – нехай прийде мій наступник і працює у виконавчому комітеті. На що міський голова наголосив на вимогах законодавства, які кажуть, що членами виконкому стають за його поданням і за призначенням депутатським корпусом. А, якщо щось не подобається одному з депутатів, то це його думка, на яку він має право, але не більше», - наголошує Ігор Муковоз.

Чоловік запевнив, якщо міський голова підтвердить своє бажання про виключення екс-начальника луцької поліції зі складу виконкому при особистій розмові, він напише заяву. Водночас переконує, що за законом «Про місцеве самоврядування в Україні», персональний склад виконавчого комітету затверджується радою за пропозицією голови.

«Якщо міський голова хоче мого виключення зі складу виконкому, немає жодних проблем, але зрештою мене призначав депутатський корпус. Я думаю, що ми з Миколою Ярославовичем це питання з’ясуємо», - резюмував Ігор Муковоз.

Нагадаємо, на останній сесії міської ради депутат Павло Данильчук зауважив, що вже кілька місяців луцьку поліцію очолює Олег Кічук, однак у складі виконкому досі працює попередній очільник поліції Ігор Муковоз. Відтак, обранець громади поцікавився, чому останнього не виключили зі складу виконкому.

«Просто не дійшли ще руки до цього», - відповів міський голова Микола Романюк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні