Мешканці шести луцьких гуртожитків нарешті зможуть приватизувати житло

0
3
Мешканці шести луцьких гуртожитків нарешті зможуть приватизувати житло
У Луцьку шість гуртожитків передали в міську комунальну власність для подальшої приватизації.

Про це стало відомо у середу, 28 вересня, під час сесії Луцької міської ради.

Після довгих обговорень в міську комунальну власність депутати погодились прийняти гуртожитки на вулиці Володимирській, 1 в/м №50, два гуртожитки на Привокзальній, 14а в/м №51, на Стрілецькій, 6 в/м № 55 ТП – 190 ТП – 330, Стрілецькій, 2 в/м № 52, Стрілецькій, 15 в/м № 63. Також в міську комунальну власність прийняли інженерні мережі, дві трансформаторні підстанції та електромережі.

Зауважимо, що досі власником шести відомчих гуртожитків було Міністерство оборони України.

Депутат Сергій Шкода пояснив необхідність прийняття цього рішення тим, що у гуртожитках багато років проживають близько 300 сімей військовослужбовців. На думку обранця громади, вони мають право на приватизацію житла. А це можливо лише після передачі гуртожитків у міську комунальну власність.

Мовець також запевнив, що мешканці відомчих будинків готові ремонтувати їх власним коштом, але лише після приватизації. До того ж гуртожиток на Привокзальній люди уже відремонтували.

Депутат Тарас Шляхтич зауважив, що не проти прийняття гуртожитків у міську комунальну власність, але лише після обстеження інженерних мереж, мовляв недоцільно місту брати на свій баланс мережі, невідомо в якому стані.

«Це рішення дуже актуальне і соціально важливе. І питання не стільки в передачі гуртожитків, скільки в тому, щоб задовольнити право мешканців, а це – пенсіонери Міноборони, на власне житло», - наголосив Григорій Пустовіт.

Перший заступник луцького міського голови Тарас Яковлев також порадив мешканцям організуватись у будинкові комітети, після чого передати будинки в міську комунальну власність і відразу – у розпорядження будинкових комітетів.

Депутат Євген Ткачук додав, що депутати повинні ставитись до усіх лучан однаково, тож він запропонував прийняти в комунальну власність ще й гуртожиток ПАТ «Електротермометрії», що на вулиці Дружби народів, 4а, де проживає 108 сімей.

З його слів, власник будівлі не хоче віддавати її місту безкоштовно – за це він просить 2,5 мільйони гривень. Втім, Євген Ткачук переконаний, що місто може заплатити цю суму, аби мешканці гуртожитку отримали власне житло.

Пропозицію присутні депутати підтримали.

«Мешканці цього гуртожитку багато років не могли приватизувати кімнати. На жаль, усі суди «Електротермометрія» виграла і гуртожиток досі в її власності. Я зустрічався з директором, акціонерами, аби вирішити, як допомогти людям. Директор озвучив суму, за яку він готовий продати місту будинок. Це 2,5 мільйони гривень», - пояснив Євген Ткачук.

Він запевнив, що гуртожиток на Дружби народів в доброму стані, а його мешканці планують створити ОСББ відразу після передачі в міську комунальну власність. Тож він не стане тягарем для міського бюджету.

«Сподіваємось, що ситуація зрушить з мертвої точки і ми зможемо допомогти людям», - додав депутат.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні