У Луцьку врятували пам’ятну дошку знаменитому льотчику

3
3
У Луцьку врятували пам’ятну дошку знаменитому льотчику
У Луцьку відкрили меморіальну дошку видатному пілоту Костянтину Арцеулову.

Пам’ятний знак повісили 24 вересня на будинку №1 по вулиці Арцеулова, повідомляють Хроніки Любарта.

Ця меморіальна дошка вже висіла в Луцьку, але зникла багато років тому. У 2016 році її підкинули невідомі до каменя на проспекті Грушевського, який позначає місце, де мають встановити пам’ятник цьому пілоту.

Дошку знайшли журналісти видання «Район.Луцьк». Після цього представник об'єднання «Волинський щит» Ігор Левчук її забрав і відреставрував.

З ініціативи організації волинських авіалюбителів ОВАЛ її вирішили повернути на будинок 24 вересня. У цей день виповнилося 10 років з часу виконання Костянтином Арцеуловим унікального повітряного трюку - виходу зі штопора.

На відкритті зібралися ветерани авіаційної справи, авіалюбителі, краєзнавці, учні військового ліцею. Виголосили ряд промов, після чого у приміщенні ліцею переглянули фільм кіностудії «Волинь» про Арцеулова.

Теги: історія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Вратували" :) Спочатку "корєша" Левчука її зняли, а потім він її "відновив". Дешевий піар Левчука, щоб помиритися з Романюком, якого він нібито всюди гудить.
Відповісти
Ви ще царю встановіть що він був у Луцьку.
Відповісти
Так була ж Петру Першому! Зняли, тварюки!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні