«Якщо не гімном, то резиною смердить», - лучани про дим у місті

0
1
«Якщо не гімном, то резиною смердить», - лучани про дим у місті
До Луцької міської ради звернулися городяни, яким заважає задимленість міста.

Скаргу розглядали 23 вересня під час засідання комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, - повідомляє Волинський інформаційний портал.

Лучани нарікають на задимленість у районі 40-го кварталу, «Там-Таму» та центру. Мовляв, запах такий, що навіть білизна після сушіння на балконі пахне димом.

За словами представника Держекоінспекції, влітку працювали оперативні групи по області, які діяли у всіх районах.

З середини липня до середини серпня вони їздили по селах з метою недопущення спалювання стерні та залишків сухої рослинності. У результаті за місяць складено 89 протоколів. 3 справи внесли до ЄДР.

Так, у Луцькому районі через недбалість людей горіло Гнідавське болото. Відповідно запахи вітром відносить до міста, від чого й страждають лучани. «Це не органіка, це горять шини. Якщо не гімном, то резиною смердить», – обурювалися лучани.

Відділ екології ж розповів, що асфальто-бетонний завод, який підозрювали у задимленні повітря, в день звернень не працював.

Утім, в районі 40-го кварталу є малі і середні підприємства, які переходять із газових на твердопаливні котли. У цих котлах вони спалюють не тільки щепу чи пелети, але й побутові відходи. Це може теж ставати причиною запаху. Окрім того, нарікають екологи і на змивачів нечистот.

Нагадаємо, що низку підприємств спіймали на тому, що вони зливають свої відходи у міську каналізацію.

Якщо рідкі відходи йдуть у міську систему каналізації, то напіврідка маса викидається у поля намулу біля міських очисних систем. Оскільки ці речовини не висихають, це теж створює неприємний запах.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні