Нові подробиці луцького «бойовика»: в допомозі втікачу підозрюють поліцейського

0
2
Нові подробиці луцького «бойовика»: в допомозі втікачу підозрюють поліцейського
Оголосили про підозру інспектору ізолятора тимчасового тримання у Луцьку, за сприяння якого з-під варти втік особливо небезпечний злочинець.

Виявилось, що втеча затриманого, поміщеного у ізолятор задля проведення слідчих дій, стала можлива через грубі умисні порушення інспектором порядку конвоювання взятих під варту осіб, - повідомляє прес-служба волинської прокуратури.

Двічі упродовж доби – увечері 15 та в ніч на 16 вересня 2016 року – розбійник скаржився на проблеми зі здоров'ям. І двічі його возили у лікарню, порушуючи встановлений законом чіткий порядок перевезення таких осіб.

За відсутності наказу керівництва інспектор-черговий самостійно формував конвой у неповному складі й при цьому не забезпечував отримання конвоїрами табельної зброї.

Окрім того, при наявності у Луцькому відділі поліції спеціально обладнаного автомобіля, інспектор за відсутності для цього об’єктивних підстав надавав незаконну усну вказівку транспортувати затриманого автомобілем швидкої медичної допомоги.

Внаслідок цього зловмисник пересвідчився у неналежному конвоюванні з боку службових осіб ізолятора та відсутності у них зброї й реалізував свій злочинний намір.

Нагадаємо, 16 вересня розбійник втік з-під варти з пістолетом і гранатою, взявши поліцейських у заручники.

Триває досудове розслідування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні