Перший в історії суд за «футбольний договорняк» проходив у Луцьку

0
7
Перший в історії суд за «футбольний договорняк» проходив у Луцьку
Луцький міськрайонний суд 15 вересня визнав винними двох екс-гравців молодіжної команди харківського "Металіста" в отриманні грошей за "злив" гри.

Йдеться про поєдинок чемпіонату України U-21 сезону 2015/2016 між луцькою "Волинню" і харківським "Металістом", який відбувся 6 серпня 2015 року і завершився з рахунком 6:2, пише "Лівий берег".

Як повідомив прокурор Генпрокуратури Денис Мирополець в інтерв'ю каналу "Футбол 1", Данилу Соломасі та Руслану Ковтку визначено покарання у вигляді штрафу 8,5 тис. гривень. Їх засуджено за ч. 4 ст. 354 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Максимальне покарання за цією статтею - три роки тюрми.

Соломасі та Ковтку заплатили понад 100 тис. грн. Вони прийняли пропозицію "злити" матч від свого одноклубника, повідомлялося раніше на сайті ГПУ.

При винесенні вироку суд врахував те, що футболісти визнали свою провину в повному обсязі, а також на час участі у договірному матчі півтора року не отримували зарплату.

20-річний Соломаха і 19-річний Ковток продовжують ігрову кар'єру. Форвард Соломаха, який відіграв два матчі за першу команду "Металіста", виступає в аматорському чемпіонаті України за колектив "Соллі+", а хавбек Ковток - у другій лізі за маріупольський "Іллічівець-2".

Це перший в історії України вирок щодо професійних футболістів за організацію "необхідного" рахунку у матчі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні