Луцький тролейбус уже «топче» польські дороги

0
-6
Луцький тролейбус уже «топче» польські дороги
Вулицями польського міста Гдиня курсуватиме луцький тролейбус.

Заступник міського голови Сергій Григоренко та директор Луцького підприємства електротранспорту Ігор Грицюк перебувають з робочим візитом у місті Гдиня (Республіка Польща), - повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

У рамках поїздки вони взяли участь в урочистому запуску на маршрут відреставрованого тролейбуса ЗіУ-9. Цей транспортний засіб свого часу курсував вулицями Луцька.

Минулоріч польські колеги звернулися з проханням віддати їм тролейбус ЗіУ, а взамін запропонували тролейбус марки “Мерседес”. Останній зараз перевозить пасажирів у Луцьку.

Відреставрований ЗіУ-9 перевозитиме пасажирів на “історичному маршруті” у місті Гдиня. Цей маршрут діє у літній період. На ньому працюють уже інші ретро-тролейбуси.

Окрім того, Сергій Григоренко та Ігор Грицюк побували у тролейбусному управлінні міста Гдиня. Вони ознайомилися з роботою підприємства, обговорили актуальні проблеми та можливі шляхи співпраці з Луцьким підприємством електротранспорту.

Заступнику міського голови Сергію Григоренку вдалося досягнути домовленості про постачання до Луцька їхніх вживаних тролейбусів марки “Мерседес”. У мірі оновлення рухомого складу тролейбусного управління міста Гдиня наше місто зможе купувати їхні транспортні засоби.

Окрім того, обговорили й питання налагодження співпраці між Луцьком та Гдинею, у якого поки ще нема міст-партнерів в Україні.

Представники польського міста зацікавлені у налагоджені співпраці у сферах освіти, культури, напрацюванні спільних проектів, тощо.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні