«Якщо громада відстоює школу, треба шукати діалог», - волинський нардеп

0
0
«Якщо громада відстоює школу, треба  шукати діалог», - волинський нардеп
Волинський нардеп Ігор Гузь вважає, що голова Любомльскої РДА Пархомук ігнорує позицію батьків, що виступають проти закриття малокомплектних шкіл, натомість хоче «вислужитися перед керівництвом».

Про це він заявив під час брифінгу у Верховній Раді 8 вересня, де разом із представниками шкіл та депутатами райради виступив на підтримку батьків з Любомльського району, зі свого округу, - інформує прес-служба депутата.

«Якщо громада відстоює школу, треба шукати діалог. Там, де немає згоди батьків, треба чути громаду. Бо так зване навчання на дому - це не навчання. Є райони, де індивідуальне навчання відбувається в школі. До того ж, у нас є школи, де приміщення закінчили будувати у 1996 році, як в селі Руда. Там закрити школу - це злочин», - зауважив Ігор Гузь.

За його словами, голова Любомльської РДА Пархомук “замість того, щоб піти на діалог, вислужується перед керівництвом”. Нардеп обіцяв ініціювати звільнення Пархомука, якщо у районі буде дестабілізація через спроби закриття шкіл проти волі батьків.

Мама дітей, які ходять у Руденську ЗОШ, Тетяна Горайчук від імені батьків 24-х шкіл району звернулася до профільного міністерства за роз’ясненням, чи мають право діти проходити індивідуальне навчання у школі? Мовляв, районне керівництво стверджує, що таке навчання неможливе.

«Ми категорично проти виховання на дому. Наші діти хочуть, щоб навчання відбувалося в наших школах, а не за 10-15 кілометрів», - наголосила вчитель образотворчого мистецтва, мама дітей, які ходять у Заозернянську ЗОШ, Любов Козачук.

На брифінгу також були присутні депутати Любомльської райради - Ірина Устимук, мама дитини, яка навчається у Біличівській ЗОШ та Ігор Торба – помічник нардепа.

“Ще є шанс змінити ситуацію. З суботи будемо в районі збирати громадськість та вести діалог. Я дякую районній раді, що не проголосувала за закриття шкіл. Але, коли є перевиконання бюджету і витрачається 350 тисяч на проектно-кошторисну документацію для ремонту свого приміщення, давайте зважувати, що зараз важливіше, дати кошти на школу, чи от зараз ремонтувати приміщення райради? Ремонт можна зробити в грудні чи в березні”, - підсумував депутат.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні