«З 6 гектарів волинського лісу вивезли бурштину на 12 мільйонів доларів», - депутат

1
-4
«З 6 гектарів волинського лісу вивезли бурштину на 12 мільйонів доларів», - депутат
Депутати обласної ради побували на копанках бурштину та побачили масштаби руйнації лісу.

Про це стало відомо у четвер, 8 вересня, під час позачергової сесії Волинської обласної ради.

Депутат Василь Столяр розповів про діяльність робочої групи з вивчення наслідків незаконного видобування бурштину на території області.

З його слів, робоча група, до складу якої увійшли представники КП «Волиньприродресурс», депутати обласної ради, голова Маневицької районної ради, 6 вересня провела виїзне засідання біля села Лісове Маневицького району.

Раніше члени робочої групи доручили профільному комунальному підприємству провести обстеження і картування площ, пошкоджених незаконним видобутком бурштину, оцінити наслідки та розробити заходи для відновлення площ.

Василь Столяр розповів, що 7 вересня працівники «Волиньприродресурсу» намагались обстежити території незаконного видобутку бурштину, однак працівники лісової охорони перешкодили їм, мовляв не можна нічого робити без погодження з обласним управлінням лісового та мисливського господарства.

Відтак, депутат вважає, що обласна прокуратура та поліція повинна розслідувати цей випадок та надати оцінку діям лісової охорони.
«Ніхто не хоче розказати правду, скільки вкрадено бурштину, а копанки просто засипають – це не рекреація. Поряд ріжуть ліс», - наголосив обранець громади.

Він зауважив, що за різними оцінками на шести гектарах землі поблизу села Лісове було бурштину на 12 мільйонів доларів, тому держава понесла величезні збитки через нелегальних копачів.

«Там стоїть Національна гвардія, «Світязь», але за 300 метрів від їхнього поста – свіжа розрита яма, якій не більше тижня. Там величезні ями, пошкоджений ліс, який просто пропадає», - додав Борис Бабійчук.

В’ячеслав Рубльов також зауважив, що Верховна Рада давно повинна дати свою оцінку незаконному видобутку «сонячного каміння» на території Волинської області.

«Якби була політична воля, давно був би закон, який регулює це питання, але законопроект і далі під сукном, ніхто його не збирається приймати і виконувати», - додав депутат.

Святослав Кравчук також зауважив, що потрібно «припинити безлад, який знищує природу і розбещує людей».

Зрештою, після тривалого емоційного обговорення та взаємних звинувачень депутати вирішили підтримати проект рішення і доручити обласному прокурору розслідування цієї справи.

Максим Киричук
повинен доповісти про результати розслідування незаконного видобутку бурштину 6 жовтня, під час чергової сесії обласної ради.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кидала Мошеник Будьте акуратны Кидала Разводила Разыскиваю Федеральный розыск
https://vk.com/dmitry.zolnikov
https://stalker-stories.com/instagram/dmitry.zolnikov
https://vk.com/hyo_1474
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні