--> Керівник Волинської митниці сховав своє майно та бізнес | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Керівник Волинської митниці сховав своє майно та бізнес

2
-4
Керівник Волинської митниці сховав своє майно та бізнес
В.о. начальника Волинської митниці ДФСУ Олександр Шавлак не задекларував великий будинок та бізнес.

Про це стало відомо з офіційних реєстрів Міністерства юстиції, - повідомляє «Конкурент».

Так, за даними реєстру речових прав на нерухоме майно, дружина чиновника Леся Шавлак є власницею особняка площею 616 квадратних метрів, який отримала в подарунок у кінці 2012 року.

Ім'я дарувальника в реєстрі не вказано. Не задекларована Шавлаком нерухомість розташована на вулиці Набережній у селі Боромики Чернігівської області.

За версією Шавлака, згідно з декларацією за 2015 рік, родині митника належать:

• дві квартири площами 44,8 та 46,7 квадратних метрів, що розташовані в одному будинку на вулиці Княгині Ольги у Львові. Ці об'єкти нерухомості перебувають у власності доньок-студенток Шавлака – Вікторії та Ірини.

• 450 квадратних метрів іншого нерухомого майна. Щоправда, за даними реєстру нерухомості, Лесі Шавлак належить будівля складу площею 498,2 квадратних метрів. Розташована нерухомість у селі Боромики Чернігівської області.

• 7 земельних ділянок загальною площею 2,42 га. Відомо, що один з наділів, на 0,9373 га, Леся Шавлак орендує. Цей шмат землі, як і ще три ділянки, є в згадуваному раніше селі Боромики Чернігівської області.

• два будинки площами 346 квадтраних метрів та 478 квадратних метрів.

На самого Шавлака зареєстровані дві земельні ділянки на 0,2804 га та 0,25 га, а також гараж площею 32,4 квадратних метра.

У розпорядженні Шавлаків перебувають три автомобілі. Лише один з них, ВАЗ 21113 2002 р.в., зареєстрований на найближчих членів сім'ї декларанта, тоді як кросовером Subaru Tribeca 2008 р.в. та позашляховиком "Mitsubishi Pajero Wagon" 2013 р.в. вони користуються. З реєстру МВС відомо, що у березні 2016 року право власності на Mitsubishi зареєстрував батько Шавлака. Кому автомобіль належав раніше – невідомо.

Леся Шавлак – донька колишнього депутата-регіонала Чернігівської міськради, відомого забудовника Віктора Демшевського. У V скликанні він був головою постійної комісії міськради з питань житлово-комунального господарства, транспорту і зв'язку. У Чернігові відомий історією щодо виселення громадян з гуртожитків на вулиці Полуботка, 120. Крім того, як писали ЗМІ, у липні 2008 року Демшевського, тоді депутата Чернігівської міськради, затримали за підозрою в отриманні 324 тис. гривень хабара.

За даними SMIDA, станом на ІІ квартал поточного року Леся Шавлак є контролером "Чернігівоблбуд" (84,4%). Головою правління та співвласником товариства виступає її батько Віктор Демшевський (10%). З декларації Шавлака за 2014 рік, відомо, що торік митник був власником цінних паперів ПАТ "Чернігівоблбуд" вартістю 1682 грн.

Леся Шавлак разом з батьком контролюють також ТОВ "Доіс". За інформацією сайту youcontrol.com.ua, у 2007 році вона внесла в "статутник" фірми 26,5 тис. грн, які зберігаються там досі. Цього внеску Шавлак не декларував ні у 2014, ні у 2015 році. Додамо, що фірма числиться серед засновників ТОВ "Памір", ТОВ "Комак" та ТОВ "НВП "Максімич".

В історії власників "Паміру" збереглись дані про те, що Олександр Шавлак понад два роки керував фірмою – з квітня 1996 до жовтня 1998 року. Роботу в митних органах України розпочав місяцем раніше – у вересні 1998.

Упродовж двох останніх років Олександр Шавлак декларує виключно заробітну плату. У 2014 її набігло 37 тис грн., а торік – 78 тис грн. Дружині чиновника минулого року надійшло загалом 26 тис грн доходу (дивіденди – 367 грн), а у 2014 році – 202 тис грн (дивіденди/проценти – 31 тис грн).

Нагадаємо: Олександр Шавлак призначений виконувачем обов'язків начальника Волинської митниці ДФС у березні 2016 року. До цього обіймав посаду начальника Чернігівської митниці ДФС. В митних органах працює з 1998 року.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ми усе знаємо де чиє майно по Україні і за кордоном
Відповісти
Якщо там суцільні хабарники то митницю треба рехвормувати
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні