--> Чума свиней: Білорусь не хоче волинського м'яса | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чума свиней: Білорусь не хоче волинського м'яса

2
-4
Чума свиней: Білорусь не хоче волинського м'яса
Білорусь з 1 вересня вводить тимчасові обмеження на ввезення свинини з Волинської області через африканську чуму свиней.

Про це повідомили в департаменті ветеринарного і продовольчого нагляду Мінсільгосппроду, передає агентство "БЕЛТА", - пише інформаційне агентство Волинські новини.

Згідно з останніми даними Міжнародного епізоотичного бюро, на території Волинській області зареєстрували нові випадки захворювання тварин на африканську чуму свиней.

У зв'язку з цим департамент ветеринарного і продовольчого нагляду вводить тимчасові обмеження на ввезення із зазначених територій живих свиней, свинини і продуктів її переробки.

Зазначені обмеження також поширюються на готові корми (для кішок і собак), що не пройшли термічної обробки, виготовлені із сировини, що походить із Волинської та Вінницької областей України.

Також скасовуються всі раніше видані дозволи на ввезення цих товарів до Білорусі із зазначених областей України.

Одночасно буде вжито додаткових заходів контролю щодо забезпечення біологічного захисту великих свинарських комплексів, свинарських ферм та господарств усіх форм власності.

До слова, у районах ризику борються з африканською чумою свиней. На Ратнівщині вже утилізували одинадцять тварин. Упродовж останніх днів хворих тварин у районі не виявили.

Нагадаємо, 26 серпня стало відомо, що в двох районах Волині виявили спалах африканської чуми свиней. В цих районах заборонили реалізувати свинину на ринках та магазинах, а також встановили ветеринарно-поліцейські пости зі шлагбаумами, попереджувальними знаками: на Любешівщині встановили 7 таких постів, на Ратнівщині - 2.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хоч мяса поїмо
Відповісти
не подавись...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні