У центрі Луцька встановили два «сонячні дерева»

6
13
 У центрі Луцька встановили два «сонячні дерева»
На центральній пішохідній вулиці Луцька завершують встановлення двох «сонячних дерев» – пристроїв, які працюють від сонячної енергії та дозволяють заряджати ґаджети.

Встановлювати «сонячні дерева» почали у четвер, 1 вересня. Майстри кажуть, що можуть завершити роботу швидко, тож вже завтра лучани матимуть нагоду випробувати новинку техніки.

«Сонячне дерево» являє собою поєднання кованої основи та власне батарей, які здатні заряджатись від сонячної енергії.

Кожне з «сонячних дерев» матиме по чотири USB-роз’єми, тож, аби зарядити смартфон чи планшет потрібно мати лише сам ґаджет та USB-кабель.
USB-роз'єми
USB-роз'єми

Перший заступник луцького міського голови Тарас Яковлев запевняє, що в похмуру погоду пристроями також можна буде скористатись, адже вони мають потужні акумулятори. Посадовець зазначив, що приблизно за два тижні у сквері поставлять лавки та облаштують озеленення. Тут же можна буде підключитись до вільної мережі «Wi-Fi».
Акумулятор, який зберігатиме сонячну енергію й в похмурий день
Акумулятор, який зберігатиме сонячну енергію й в похмурий день

Коваль Іван Возняк, чия майстерня ПВКП «Авторембуд» виготовила «сонячні дерева», каже, що їх висота – 3,6 метра. Також чоловік розповів, що ковалі виготовили «дерева» з дотриманням усіх технічних вимог, мовляв акумулятори термозахищені, тому зможуть працювати, як в мороз, так і в спеку.

З його слів, майстри зробили не просто підставки для сонячних батарей, а втілили складний художній задум. До того ж, в доволі стислі терміни – на все про все вони мали місяць.

Нагадаємо, раніше на території луцького собору встановили «сонячну» лавку.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
супер!
Відповісти
Читаю оці істерики невідомих " мистецтвознавців" та невеликої кількості поцінювачі типу левчуків-" всі крім мене рагулі"- та дивуюсь. Жовч' злоба' прокльони... Люди- ви нормальні? Роблять по вашому будь зо- значить / крадуть/ відмивають/- все незаконне, корупційне як що так. зробіть депутатський контроль. Запропонуйте хоть щось, якщо робити не вмієте! Хіба своїми спробами принизити інших ви піднімаєте самооцінку. Але з цим вже до психіатора треба.
Відповісти
Який гарний майстер
Відповісти
Інтелігенція ви забули памятник Шишку, є нагода знести.
Збираємося в понеділок біля Швейка і рушаймо!
Відповісти
А ви Бабу Ягу питали це ж сатанізм! І памятник треба знести та зробити обговорення з мудрецями Луцька.
Відповісти
В Івана золоті руки і світла голова
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні