--> У Луцьку вшанували пам'ять відомого художника | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку вшанували пам'ять відомого художника

0
5
У Луцьку вшанували пам'ять відомого художника
У Луцьку 31-го серпня відбувся культурно-мистецький захід, присвячений пам’яті видатного художника Миколи Кумановського.

Спогадами про видатного митця ділилися представники творчої інтелігенції – усі, хто знав художника за життя. Поділилися теплими спогадами і рідні Миколи Кумановського, - повідомляє "Волинська правда".

Як зауважила мистецтвознавець Зоя Навроцька, головним завданням суспільства, а особливо творчої інтелігенції, є не розпорошити та не втратити творчу спадщину митців. А творчість Миколи Кумановського дійсно є величезним надбанням української культури.

Як зазначив відомий журналіст і письменник Іван Корсак, хоч її називають метафоричним символізмом, а сам митець називав свою манеру символічним реалізмом, творчість Миколи Кумановського не можна обмежити якимись стилістичними рамками.

Присутні також мали можливість переглянути документальний фільм «Художник Микола Кумановський», відзнятий у 90-ті роки минулого століття. Стрічку дивилися частинами, перериваючи епізоди спогадами про видатного митця.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні