Через «закон Савченко», війну та атестацію на Волині побільшало злочинів

0
3
Через «закон Савченко», війну та атестацію на Волині побільшало злочинів
У Луцьку зафіксували підвищення рівня злочинності цього року. Порівняно з 2015-им, в обласному центрі побільшало крадіжок, грабежів, розбоїв.

Про це розповів очільник Луцького відділу поліції ГУНП у Волинській області Олег Кічук під час засідання комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження, - повідомляє ІА Волинські новини.

За півроку в Луцьку трапилося більше 27 тисяч подій з ознаками злочину, що на 9 тисяч більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Причин такого росту злочинності, каже Олег Кічук, чимало. Зокрема, це – військові дії на сході країни, наявність незаконної зброї на руках у громадян. Свій відбиток наклала атестація: нині в міськвідділі штат набраний наполовину.

Крім того, стимулював ріст злочинності і «закон Савченко», за яким вийшли люди, які неодноразово скоювали злочини на території Волині. Уже є випадки розбійних нападів, крадіжок, пограбувань, вчинених такими людьми, розповів Олег Кічук.

Як відомо, Верховна Рада 26 листопада 2015 року ухвалила законопроект, згідно з яким 1 день, проведений у СІЗО, в разі винесення звинувачувального вироку, буде рахуватися як 2 дні ув’язнення. У грудні президент підписав цей закон.

До кінця цього року достроково на волю вийде більше 100 засуджених, які перебували у СІЗО до рішення суду.

Теги: кримінал
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні