Сусваль, Світанкове чи Могильне: на Волині не можуть вибрати назву для села

0
5
Сусваль, Світанкове чи Могильне: на Волині не можуть вибрати назву для села
У нещодавно перейменованому селі Сусваль Володимир-Волинського району селяни не можуть визначитися із назвою свого населеного пункту.

Чергове обговорення цього питання відбулося на зборах селян 21 серпня, - повідомляє БУГ.

Жителі села на попередніх зборах погоди можливу нову назву села Вересневе і тоді зібрали 114 підписів та відправили пакет документів до Верховної Ради.

Проте, як зазначив голова сільської ради Сергій Панасевич, паралельно із документами за назву Вересневе, ініціативна група за ніч зібрала понад 300 підписів за назву Жовтневе.

У підсумку ВРУ залишила назву Сусваль.

Під час обговорення було висунуто ряд пропозицій щодо можливої нової назви села: Молодіжне, Могильне, Благодатне, Волинське, Щасливе, Світанкове, Ревінь.

Також жителі села запропонували назвати центральну вулицю на честь загиблого Героя. Та коли сільський голова Панасевич запитав дозволу в батька, Остапа Сусваля, то він дав категоричну відповідь, що назви села, ні назви вулиці такої не хоче.

Голосування за нову назву села пройшло в два етапи. При першому визначили трійку кращих: Щасливе, Могильне та Світанкове.

У фінальному голосуванні найбільше підтримку в 26-ть голосів отримала назва Світанкове. Саме з такою пропозицією назвати село наразі відправлять до ВРУ.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні