Житло на Світязі: туристи потрапили на вудку шахраїв

0
-2
Житло на Світязі: туристи потрапили на вудку шахраїв
Під час бронювання кімнат на Світязі через Інтернет туристів обманули на гроші.

Так, постраждалі перераховували гроші на картку зазначеної господарем особи, таким чином, підтверджують бронювання місць для відпочинку, - повідомляє "Кордон".

Зокрема туристка Олена з Києва розповідає, що втомилась шукати потрібну їй адресу в Світязі.

Вона знашла інформацію на сайтах у Інтернеті про відпочинок на Світязі, прочитала відгуки про кімнати, будинок, були навіть фотосвітлини маєтку. Після бронювання кімнати по телефону перерахувала завдаток на банківську картку господаря.

Слід зазначити, що нібито “господар” садиби каже своє прізвище, ім’я та по батькові. Відпочивальник без будь-яких підозр перераховула кошти. Проте, приїхавши за вказаною адресою у Світязь, виявляється, що її просто не існує. Більше того, так званий “господар” або не підіймає слухавки, або номер телефону поза зоною.

“Ходжу по селу вже близько трьох годин, назва вулиці та, що треба, а номеру будинку нема такого. Відразу ж почала шукати місцевих жителів, аби спитати, чи є взагалі ця адреса. Підтвердили, що нема. Я також показала фото садиби, яку, нібито, ми забронювали на вихідні. Відповідного будинку теж ніхто не бачив. Відпочинок зіпсовано: ми без житла, ще й подарували комусь 1 200 гривень”, – з жалем розказує Олена.

Дві молоді пари зі Львова теж опинились у подібній ситуації. Тільки вони перерахували для шахраїв більшу суму – 3 000 гривень. Павло, один із хлопців, розповідає, що навіть зберегли чеки з оплатою послуги.

“Ми спочатку не хотіли давати завдаток, оскільки чудово розуміли, що це може бути обман. Проте ми майже кожного дня перед приїздом підтримували телефонний зв’язок із власником садиби. Та й він сам телефонував і перепитував, чи точно будемо. Тобто ми цілком повірили, що все буде гаразд. Зараз ми тут, на Світязі, без грошей на нове житло, – пояснює Павло.

Ситуацію з шахрайством щодо туристів прокоментував заступник начальника Управління – начальник відділу протидії кіберзлочинам у Волинській області Поліського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Національної поліції України, майора Олександра Мірчука.

“Великої кількості заяв нині немає. Можливо, громадяни звертаються до поліції за місцем проживання. Насправді, ця ситуація має двояке бачення. З одного боку, туристи сподіваються зберегти за собою резерв місць, а з іншого – власники садиб хочуть мати підтвердження того, що відпочивальники приїдуть.

Пораджу для туристів перераховувати менші суми коштів, не оплачувати весь відпочинок. Крім того, отримати зараз картку банку на чуже ім’я досить просто – потрібен лише паспорт та згоду особи.

Переважно шахраї для такого обирають безхатьків, алко та наркозалежних”, – пояснює ситуацію Олександр Мірчук.

Також Олександр радить для кожного бути трішки хитрішими за злочинців.

"Насамперед, варто просити якомога більше інформації про місце проживання, обов’язково попросити електронну скриньку господаря або ще один телефон. Краще навіть попросити більше фото, які можна було б переглянути у вільному доступі. Це полегшить роботу для правоохоронців. Але, звісно ж, за умови, коли громадяни звертатимуться у поліцію, - додає Олександр Мірчук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні