Є обмануті, є наївні, є щиро віруючі, - Михаїл про скандальну хресну ходу

0
6
 Є обмануті, є наївні, є щиро віруючі, -  Михаїл про скандальну хресну ходу
Владика Михаїл розказав, для чого насправді організували багатоспірну хресну ходу Московського патріархату.

Нещодавно відбулася скандальна хода вірян УПЦ до Києва. Митрополит Луцький і Волинський розповів, як ставиться до неї і чи справді всі її учасники – сепаратисти і вороги держави, - про це пише Волинський інформаційний портал.

Михаїл каже, що не можна вважати всіх тих, хто був у хресному ході, ворогами України. Багато щиро віруючих людей сьогодні є в Московському патріархаті. Хороших, нормальних, навіть патріотично налаштованих.

"Не можна сказати, що в Московському патріархаті всі нехороші. Це буде неправильно. Є обмануті, є наївні, є щиро віруючі. А є, звичайно, ті, хто використовує людей. Отака правда цього хресного ходу", - сказав митрополит.

"Є тема – День хрещення Київської Русі. Є дії, які проводить Київський патріархат і Московський патріархат. І тому треба було пройти і перевірити: а як реагують люди на цей хресний хід, знаючи, що це йде Московський патріархат", - зазначив Михаїл.

Тобто перше – це спровокувати бійки, де для журналістів – море інформації, у тому числі для російських. Показати, як принижують тут російську церкву, що треба чергову зброю, чергових добровольців на Схід.

За словами владики, зараз відбувається охолодження до війни на Донбасі, тому добровольців так не набереш. Значить, потрібен черговий ажіотаж. От хресний хід призначений дати чергове підживлення цій темі. Чергова група добровольців, чергова партія зброї і продовження цієї гібридної війни.

"Наступне – це те, щоб провести і показати, що вони є, що вони – велика церква, показати величину цієї церкви. Мовляв, із нами теж рахуйтеся, не забувайте про нас", - вважає митрополит.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні