--> На Волині планують побудувати ТЕС за 490 мільйонів євро | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині планують побудувати ТЕС за 490 мільйонів євро

2
-1
На Волині планують побудувати ТЕС за 490 мільйонів євро
У Іваничівському районі планують збудувати теплоелектростанцію за 490 мільйонів євро.

Зокрема вже відбулося підписання Меморандуму про партнерство та співпрацю при реалізації інвестиційного проекту будівництва ТЕС на території Іваничівського району «Волинська генерація», - повідомляє «Вголос».

Свій підпис під документом, який дасть старт виготовленню усіх необхідних для будівництва такого грандіозного проекту документів, поставив голова Іваничівського районної ради Андрій Бадзюнь.

Власне, саме голові райради і вдалося переконати іноземних інвесторів та ініціаторів проекту ПАТ «Теплоенергомонтаж» та ВАТ «Харківський науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут «Енергопроект» надати перевагу не Львівщині, а Волині.

Наразі для будівництва ТЕС розглядають два варіанти: райони шахт №5 та №10, адже на ТЕС планують спалювати волинське вугілля груп Г і Ж, забезпечувати електроенергією підприємства Волинської та Львівської областей і експортувати її до країн ЄС.

«Я зацікавлений у тому аби в районі були робочі місця. Будуть вони – будуть податкові надходження і буде розвиток Іваничівщини», - зазначив Андрій Бадзюнь.

Як розповів Василь Ромашко директор з будівництва ПАТ «Теплоенергомонтаж», на будівництво ТЕС потрібно приблизно 490 мільйонів євро. При будівництві у пікові періоди з’явиться 1000-1200 робочих місць, а при експлуатації першої черги об’єкту – до 180, якщо ТЕС розширять до другої черги – 600.

Крім цього, майбутня ТЕС постане майже цілком з українського обладнання: турбінне від ПАТ «Турбоатом», генераторне від ДП «Електроважмаш», трансформаторне від ПАТ «Запоріжтрансформатор». Лише обладнання для котелень буде з Польщі.

Працюватиме ТЕС без шкоди для навколишнього середовища і, як зазначив Василь Ромашко, не виключено, що подаватиме заяву на так звані кіотські гроші, які виділяються країнам, котрі обмежили викид парникових газів.

В разі оперативного вирішення усіх питань із виготовленням необхідних для будівництва документів, нова ТЕС на Волині може запрацювати через два з половиною роки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прощавай чиста Волинь(((
Відповісти
Ви ще одразу на дрова перейдіть!
На дворі 21 століття. Весь світ переходить санячну енергію та альтернатині джерела а ми ....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні