На Волині для дітей учасників АТО та переселенців організували безкоштовний табір

1
10
На Волині для дітей учасників АТО та переселенців організували безкоштовний табір
40 волинських дітей тиждень відпочивали у таборі за кошти меценатів.

Про поїздку дітей до інтеграційного центру, що у селі Замлиння, «Волинь24» розповіла прес-секретар волонтерського проекту «Меценати для солдата» Ольга Бузулук.

З її слів, волонтери організували для підлітків тижневий табір в інтеграційному центрі «Замлиння», що у Любомльському районі. Так, на відпочинок звозили 40 дітей, серед яких 14 – з неблагополучних сімей, 19 дітей учасників АТО та семеро переселенців. Відпочинок дітей став можливим завдяки допомозі засновника центру «Замлиння» отця Яна Бураса та низки волинських багодійників.

Для них у Замлинні влаштували насичену культурну програму. Зокрема, дітей возили на озеро Світязь, катали на конях, залучали до зарядок та дискотек, спортивних заходів. Також протягом усього тижня – з 1 по 7 серпня, з підлітками працював психолог.



«Ця поїздка усім дуже сподобалась і ми маємо чудові відгуки. Це перший наш такий досвід. Хочемо і надалі організовувати подібні поїздки, але за умови хоча б мінімальної оплати. Наприклад, 300 гривень за тиждень табору. Хочеться, щоб люди, які працюють з дітьми, отримали хоча б символічну плату, бо це дуже відповідальна праця», - розповіла Ольга Бузулук.

Вона зазначила, що «Меценати для солдата» – це незалежний волонтерський проект, який більше півтора року працює в Луцьку та області. Завдяки цьому проекту волонтери об’єднують зусилля з меценатами і надають різнобічну підтримку учасникам АТО – моральну, психологічну та фінансову.

«Для своєї діяльності ми залучаємо меценатів – підприємців, бізнесменів і з їх допомогою урізноманітнюємо дозвілля учасників АТО та членів їх сімей, сприяємо психологічній реабілітації, соціальній адаптації», - зауважила прес-секретар волонтерського проекту.

Жінка каже, що особливу увагу «Меценати для солдата» намагаються приділити дітям учасників АТО, а також сім’ям загиблих, полонених. Таких родин на Волині є аж 150. Щомісяця частина з них отримує продуктові набори.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще було 13 учнів Любомльського професійного ліцею. Відпочивала тиждень разом з учнями.Про 26 з неблагополучних сімей вперше дізналась.Це достовірна інформація?(40 дітей-26+19+7???)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні