На Волині є показова сільська хата за проектом відомого у світі архітектора

0
-1
На Волині є показова сільська хата за проектом відомого у світі архітектора
У с. Жидичин Ківерцівського р-ну збереглася "типова українська хата Сергія Тимошенка.

Напочатку минулого століття відомий укранський архітектор Сергій Тимошенко працював на Волині. Тоді ним було розроблено проект типової української хати. Самі такі оселі архітектор пропонував будувати в українських селах.

А показову і першу будівлю за проектом Тимошенка звели у волинському с. Жидичин у 1932 р. Сьогодні хата стоїть пусткою.

ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО ХАТУ СЕРГІЯ ТИМОШЕНКА ЧИТАЙТЕ У МАТЕРІАЛІ "МИРКИНА ДОРІЖКА, ТИМОШЕНКОВА ХАТА І АНТОСІНА ВНУЧКА. ЗАНЕСЛО В СЕЛО"

Довідково.
Сергія Тимошенка вважають корифеєм українського архітектурного модерну початку 20 ст. З 1906-го він працював на будівництві залізничного вузла станції "Ковель". Під його керівництвом були збудовані великий палац, приміщення кондукторських і паровозних бригад, школа, інтернат, склад, за його проектами – земський шпиталь (амбулаторія), жіноча гімназія. Чимало з цих будівель існують і по сьогодні. Спроектував чимало споруд у Харкові, Києві, будував навіть храми на Галичині та Волині. Міністр шляхів в уряді УНР.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні