Луцьким бюджетникам дозволять більше купувати поза системою ProZorro

0
-11
Луцьким бюджетникам дозволять більше купувати поза системою ProZorro
У Луцьку збільшать суму, за яку можна купувати товари та послуги без проведення тендерів, аби серйозні проблеми можна було вирішувати швидко.

Про це стало відомо у вівторок, 9 серпня, під час оперативної наради в Луцького міського голови.

Луцький мер Микола Романюк розповів, що нещодавно до нього звернулась очільниця міської клінічної лікарні Лариса Духневич з проханням дозволити купити дозу антизміїної сироватки вартістю більше 6 тисяч гривень для укушеної гадюкою жінки, адже тендерна процедура затягнулася б на кілька тижнів.

Посадовець зауважив, що дозволив в цьому випадку не проводити закупівлі через систему ProZorro. Також він додав, що в подальшому потрібно підняти бар’єр тендерної закупівлі з трьох до 50 тисяч гривень, який діє у всій Україні.

Пізніше головний лікар міської лікарні розповіла, що у медзакладі є лише одна доза сироватки, яку і віддали пацієнтці. З її слів, цей препарат в Україні незареєстрований, тому дістати його дуже складно. А терміново купити сироватку потрібно було, щоб лежала «про всяк випадок».

«А, якщо завтра хтось звернеться з укусом, то ми не зможемо чекати три тижні, поки відбудуться тендери. Сироватка має бути у лікарні завжди, бо укушена людина довго її не зможе чекати», - наголошує Лариса Духневич.

Медик також каже, що обмеження в три тисячі гривень, за які можна придбати певні речі, дуже ускладнює життя усім. Так, багато пацієнтів просто не зможе дочекатись ліків чи реактивів, які неможливо купити в аптеці.

«А, якщо в комунальників трубу прорве, що вони робити будуть?», - дивується жінка.

Пояснити ситуацію погодився перший заступник міського голови Тарас Яковлев. З його слів, минулого року міська рада добровільно приєдналась до системи електронних закупівель ProZorro. Тоді ж міський голова своїм розпорядженням визначив, що три тисячі гривень – це максимальна вартість товарів, які можна придбати без проведення електронних торгів.

Та наразі набули чинності норми закону «Про публічні закупівлі», які зобов’язують усіх розпорядників бюджетних коштів користуватись системою ProZorro, тож у Луцьку діятимуть відповідно до загальних норм. Відтак, електронні закупівлі проводитимуться, якщо вартість товарів перевищує 50 тисяч гривень, робіт – 1,5 мільйона гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні