Біля Луцької мерії висадили квітів на 11 тисяч гривень

0
7
Біля Луцької мерії висадили квітів на 11 тисяч гривень
1400 нових кущів квітів висадили під стінами Луцької міської ради. Кажуть: зрозуміли, що дві існуючі клумби не гармонують між собою і потрібна третя – для зв’язки.

«Розкопали нову клумбу, щоб зв’язати дві існуючі. Той фрагмент, який був раніше висаджений – задалеко від іншого, а той, що у формі круга – початково запроектований трошки замалим. А тут газони – не в дуже хорошому стані, бо взялася засуха і де не добризкує вода з автополиву, трава підгоріла. Тому вирішили додати третій композиційний елемент», – розповіла майстер-озеленювач комунального підприємства «Парки і сквери Луцька» Алла Можелюк.


В основі квіткової композиції – бегонія, що цвістиме до заморозків, запевняють комунальники. Точна сума, в яку обійдеться нова клумба, стане відомою по завершенню усіх робіт. До слова, вартість одного куща бегонії в «Парках і скверах» – 8 гривень, тому лише розсада обійдеться бюджету в 11 200 гривень.

Проте нова клумба не виходить за межі запланованих озеленювальних робіт у місті. Через те, що цього року не висаджували квіти на деяких газонах, лишилися саджанці.


«По тендерному завданню ми вміщуємося в заплановані площі. Це – не додатковий елемент, його висаджуємо за рахунок інших площ, де цього року не садили квітів: біля дошки Героїв на Шопена, в районі залізничного вокзалу, по вулиці Лесі Українки, де реконструкція і була запланована каскадна конструкція», – розповіла майстер-озеленювач.


Завершивши роботи біля міськради, працівники комунального підприємства візьмуться за клумби біля «Променя».

«Перед пам’ятником Грушевському висадимо червону бегонію із зеленим та бронзовим листям. А на клумбах-трапеціях плануємо із квітів зробити таку геометрію, як на фасаді будівлі», – розповіла Алла Можелюк.



Фото: Павло БЕРЕЗЮК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні