На Волині селяни повстали проти місцевих циганів?

4
3
На Волині селяни повстали проти місцевих циганів?
День села у Переспі Рожищенського р-ну закінчився конфліктом з представниками ромського населення.

Про інцидент під час сільського свята "Волинь24" розповіла очевидиця подій.

У неділю, 7 серпня, переспівська громада відзначала День села. Заходи традиційно завершувалися дискотекою біля Будинку культури.

В один момент виявилося надто багато охочих замовити пісню в "живих музик". Щось у цьому не сподобалося комусь із місцевих ромів. Чоловік вийшов на сцену і попри зауваження музиканта не покидав її, заважав продовжувати свято. За її словами, Переспівський сільський голова Віктор Лук'янчук попросив "гарячого" односельчанина вгамувати емоції.

Ситуація мало не дійшла до бійки. На щастя, під час заходів у селі були присутні працівники поліції. Конфлікт вдалося втихомирити.

Але невгамовний циган так розійшовся, що публічно почав погрожувати спалити хату голові. Що не могло не викликати бурю емоцій у присутніх селян. Адже ті стверджують, що від сусідства з циганами виникає чимало проблем. Люди стали закликати провести збори громади і обговорити проблему.

"Нічого такого не трапилося. Було свято села. Все пройшло добре. Люди дякували. Щодо конфлікту з ромами - це дезінформація", - зауважив Переспівський сільський голова Віктор Лук'янчук.

А от у райвідділку поліції таки підтвердили, що інцидент під час свята був.

Щоправда, як повідомив "Волинь24" заступник начальника Рожищенського РВП ГУНП у Волинській області Ігор Ісаков, станом на 9 серпня конфлікт у селі вичерпано:

"У Переспі того дня ніс службу наряд поліції. Справді трапився інцидент між представниками ромського населення та іншими жителями села. Мало не почалася бійка, але поліції вдалося розібратися на місці. Ця подія зареєстрована нами, однак жодних скарг чи заяв від будь-кого нема і не було. Учора ми виїжджали в село. Певна напруга була, однак конфлікт залагоджено", - зазначив Ігор Григорович.

Як відомо, у Переспі та довколишніх селах Рожищенського р-ну проживає чимало представників ромського населення. Зокрема, у цьому селі, розповідають місцеві жителі, є мінімум шість осель, де мешкають роми. Є хати, в яких одночасно живе до трьох десятків людей. І конфлікти за участі ромів - не рідкість.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Лукянчука, кажуть, пурнули ножем. А він не хоче шуму.
Відповісти
Не пурнули, а тікі хотіли. Він вчасно схопився за ніж і затримав його, але порізав руку об лезо.
Відповісти
Вперше за років 20 в Переспі почало щось робитися для людей. Майданчик дитячий, освітлення, кладовище облагороджують, центр села до пуття привели. І це така дяка голові??? Звісно, як тим ромам начхати в якому лайні жити то вони на то уваги не звертають і тільки людям зло роблять. І ніякої на них управи немає. Да, може і нічого не зробили вони кримінального на святі села, тільки замах вчинили, але що треба чекати поки когось заріжуть??? І де це таке видано щоб заздалегідь брати на свято села ножа? Зрозуміло що в них в голові робиться.
Відповісти
ВСІМ ХТО ПЕРЕЖИВАЄ ЗА ПЕТРОВИЧА:ВІН ЦІЛИЙ ТА НЕ УШКОДЖЕНИЙ,НЕМАЄ НАВІТЬ ПОДРЯПИНИ!!!
ГОЛОВА В НАС ГРАМОТНА ТА ОСВІДЧЕНА ЛЮДИНА.ВІН ЗНАЄ ЩО РОБИТЬ.ДАВАЙТЕ КРАЩЕ ДОПОМОЖЕМО ЙОМУ ЗАКОННО ТА КОРЕКТНО У ВСЬОМУ РОЗІБРАТИСЬ:)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні