--> Найстаріша волинянка до 112 років співала і їла сало | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Найстаріша волинянка до 112 років співала і їла сало

0
2
Найстаріша волинянка до 112 років співала і їла сало
112-річна волинянка Єфросинія Павлюк до кінця своїх днів співала, їла сало і дотримувалася правил роздільного харчування.

Про подробиці життя волинської довгожительки розповіли її рідні.

Нагадаємо, Єфросинія Павлюк, яка жила у селищі Рокині Луцького району, вважалася найстарішим мешканцем Волині. Вона померла 7 серпня 2016 року на 112-му році життя.

Як розповіла голова Рокинівської селищної ради Леся Яцушек, жінка жила у Рокинях останні двадцять п’ять років. Її чоловік зник безвісти ще під час Другої світової війни.

Пізніше трагічно загинув єдиний син, якому було всього 20. До слова, жінка народила його у 34 роки. Двоюрідна онука жінки Надія Засєкіна розповіла: син їздив на заробітки на Львівщину. Одного разу повертався з друзями з танців і зачепився за оголений електропровід під напругою. Його вбило струмом.

Страшна звістка застала Єфросинію у хліві, де та саме доїла корову. З хліва вбита горем мати вийшла геть сивою…

До того, як перебратися в Рокині , жила у рідному селі Копилля Маневицького району, де працювала у колгоспі.

Євфросинія Павлюк до останнього часу співала колядки й щедрівки для гостей. І ніколи нікому не сказала поганого слова. А ще бабуся щодня їла сало. І, незважаючи на те, що була неписьменною, у їжі дотримувалася класичних правил роздільного харчування. Наприклад, ніколи не їда картоплю разом із м’ясом. Як відомо, потреба вживати білки (м’ясо) і вуглеводи (картоплю) в різний час є одним з основних правил роздільного харчування.

«Ми поховали її в Копиллі, як заповідала. Така на личку гарна була покійна. Всі односельчани дивувалися. З усмішкою навіть. Так, видно назначено», - додає двоюрідна онука довгожительки.

Світлана МЕХ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні