Чим відрізнялися хресні ходи православних і католиків у Луцьку, - соцмережі

2
-9
Чим відрізнялися хресні ходи православних і католиків у Луцьку, - соцмережі
Днями у Луцьку відбулися дві хресні ходи: однією йшли католики, іншою – православні християни.

Про те, наскільки відрізнялися дійства написав у Фейсбуці користувач Навернс Чудакули.

У католицькій ході взяли участь приблизно 25 людей, вони одразу обумовили маршрут і вирішили йти тротуарами.

«Перед початком, двоє чоловіків вділи світловідбивні жилети, взяли червоні сигнальні прапорці в руки, один став на чолі колони, другий в кінці і вирушили. Всю дорогу вони рухались тротуарами, зупинялись на світлофорах», - йдеться у дописі.

Після обіду того ж дня автор посту супроводжував аналогічне дійство Української православної церкви.

«Знайти відповідальних в тому натовпі було важкувато. Але знайшли. Попросили щоб люди що приймають участь в ході не виходили за межі розділювальної смуги. Щоб не довелось перекривати всю дорогу а тільки половину», - написав він.

Чоловік також зазначив, що на запитання про те, чи передбачені зупинки організатори дали негативну відповідь. Проте насправді зупиняли двічі – на Меморіалі і біля пам’ятника Миколаю.

В цій ході участь взяло близько 400 людей на старті, проте перехожі приєднувалися до дійства, яке зустрічали на вулиці.

«Відношення до оточення в кожної ходи було різне, якщо перша відносилась з повагою, то друга йшла, і якби не деякі священники що робили зауваження міряням, які так і намагались вийти на зустрічну смугу, то натовп розійшовся на ширину всієї дороги», - написав чоловік.

Проте така різниця, припускає він, зумовлена різною кількістю учасників:

« Якщо перша хода як струмочок знаходила собі шлях поміж перешкодами, то друга йшла хвилею, яка могла знести на своєму шляху всіх, хто погано тримався».











Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
До чого тут ваше порывняння?
Це як порівнювати цекерки Рошен і Світоч, щось (католики) всім відоме своєю маркою, інше (православні) маловідоме та нічим не гірше. Можливо освітлення минулої події ще варте уваги??
Відповісти
Люди моляться. Цікаво, що навіть у Хресних ходах проявились такі характерні риси конфесій, як адміністративна дисциплінованість у католиків та домінування духа над літерою у православних. Радісно, що люди з вулиці приєднувались до ходи.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні