Вчителям заборонять червону ручку

0
6
Вчителям заборонять червону ручку
Освітня програма в Україні зазнає істотних змін, а вчителям молодших класів заборонять робити помітки та ставити оцінки ручкою з червоними чорнилами.

Про це повідомила Міністр освіти та науки Лілія Гриневич, передає портал Знай.

Колегія профільного міністерства представила 13 оновлених програм, які мають значно розвантажити школярів 1-4 класів. Учителі матимуть більшу свободу й зможуть самостійно обирати кількість годин на кожну тему. Частину матеріалів перенесли до більш старших класів.

Заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей наголосив, що дітям необхідно дати змогу розкритися й акцент робити на їх індивідуальності. Зміни внесли до програм з української мови, літературного читання, математики, інформатики, музичного мистецтва, образотворчого мистецтва, трудового навчання, фізичної культури, іноземних мов.

Молодші учні виконуватимуть завдання олівцем, а вчителі не писатимуть червоною ручкою. Система оцінювання в початкових класах враховуватиме вікові особливості дітей.

Вчителі з 1 вересня зможуть використовувати допоміжні матеріали, які розмістять в онлайн доступі. Це будуть відео-курси та навчальні методики.

Нагадаємо, школярі в наступному навчальному році вивчатимуть менший об'єм інформації й матимуть більше часу для відпочинку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні