На дорогах Волині побільшало смертей і каліцтв

1
-6
На дорогах Волині побільшало смертей і каліцтв
На Волині різко погіршилася ситуація з безпекою на дорогах. За підрахунками експертів громадської організації Vision Zero індекс небезпеки на дорогах Волині за 5 місяців 2016 року зріс на 71 %.

Про це свідчить аналіз офіційної статистики Національної поліції України за підсумками перших 5 місяців 2016 року, здійснений громадською організацією Vision Zero.

Ключовим показником оцінки безпеки на дорогах стала кількість зареєстрованих поліцією дорожньо-транспортних подій з потерпілими. Тобто таких подій, які призвели до травмування або смерті людей.

За офіційними даними Національної поліції, показник ДТП з потерпілими по усіх областях України (без міста Києва), з яких є дані, за перші 5 місяців 2016 року зріс на 26,23% в порівнянні аналогічним періодом минулого року, йдеться у повідомленні Vision Zero.

Антилідерами за зміною стану безпеки доріг у 2016 році серед областей є

Вінницька (101%),
Миколаївська (77%),
Тернопільська (77%),
Рівненська (76%)
Волинська (71%) області.

Не зросла кількість ДТП з потерпілими лише в одній області – Київській (-9,02%).


Довідка

“Vision Zero” (“Нульове бачення”) — це створена у Швеції концепція, яка стверджує, що будь-які дорожні смерті — неприпустимі, і що треба прагнути звести цю цифру до нуля.

На дорогах і вулицях України щороку гине 5000 людей. Ініціатива “Vision Zero для України” ставить за мету зменшити це число до нуля, йдеться на сайті організації.

Шведи вирішили, що винуватити людей за те, що вони спричиняють аварії – непродуктивно. Бо люди завжди помилялись і будуть помилятись. Але що тоді продуктивно? Побудувати розумну і безпечну систему менеджменту безпеки, в якій кількість смертей буде постійно знижуватись, поки не знизиться до нуля.

Учасники ініціативи стверджують, що цей підхід показує вражаючі результати в Швеції, Британії, Данії, Голландії та інших країн ЄС. Понад 500 великих міст Європи вже досягнули нульової смертності.
Теги: смерть, дтп
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Фотка-то какая депрессивная... И тишина. И мертвые с косами стоятЬ...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні