На Волині посилюється ворожнеча церков, - Гунчик

1
0
На Волині посилюється ворожнеча церков, - Гунчик
На Волині «окремі політичні лідери» розхитують стабільність у міжконфесійних стосунках і намагаються посварити між собою прихожан православних церков Київського і московського патріархатів, - вважає голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

З його слів, за станом на сьогодні 50% православних волинян - це вірячи київського патріархату, а інші 50% - московського, стверджував Гунчик 29 липня під час телеефіру на телеканалі «Нова Волинь», повідомляють «Волинські новини».

«І цей паритет є досить швидким. Тому зафіксовані спроби окремих політичних лідерів розхитати стабільність у області. Намагання від місцевої влади посварити прихожан обох патріархатів між собою чітко спостерігаються в Горохівському районі та у селі Піддубці», - заявив губернатор.

«Головне, щоб від цих конфліктів не страждали люди. Повинні вести між собою діалог єпископи і митрополити обох конфесій», - додав він.

Загалом на Волині у вісімнадцятьох населених пунктах точаться міжконфесійні суперечки.

Володимир Гунчик пообіцяв вести відповідну пропозицію на раді церков створити узгоджувальну групу чи раду, яка вирішуватиме, як компромісно згладити ситуацію і не доводили до конфліктів на місцях.

«Нам не треба ці конфлікти, бо за ними стоять інші служби. Усі суперечки з’являються в російських ЗМІ. Потрібно зберегти будь-яким способом стабільність в міжконфесійних відносинах», - резюмував губернатор.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Через таких як Гунчик і маємо київський та московський патріархат!!!! Вже давно була б єдина Українська автокефальна церква!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні