«Волинь» - «Олімпік»: втрачена перемога і неадекватний Кварцяний

3
-6
«Волинь» - «Олімпік»: втрачена перемога і неадекватний Кварцяний
Луцька «Волинь» у другому турі чемпіонату України з футболу у Прем’єр-лізі вдома не втримала перевагу над донецьким «Олімпіком» у два м’ячі і на останніх секундах пропустила. У підсумку - нічия 2:2.

«Волинь» (Луцьк) – «Олімпік» (Донецьк) 2:2

Голи: Хомченко 19, Герасимюк 57 - Поступаленко 72, К. Петров 90+6
«Волинь»: Кичак – Никитюк, Шабанов, Горопевшек, Шаповал – Герасимюк, Мемешев – Козьбан, Хомченко (Романюк 71), Задерецький (Чепелюк 46) – Діденко (С. Петров 51)

«Олімпік»: Махарадзе – Парцванія, Ілой-Айєт, Барановський, Федорів (Корнєв 74) – К. Петров, Драченко (Доронін 46) – Шестаков, Поступаленко, Гошкодеря (Немчанінов 69) – Матяж
Попередження: Горопевшек 28, Шаповал 63, Чепелюк 90+4 - Парцванія 6, Поступаленко 90+5, Петров 90+6


Огляд матчу правильно було б розпочати безпосередньо з подій на полі. Однак головний тренер «Волині» вкотре став неоднозначною дійовою особою після матчу і, так би мовити, перетягнув на себе увагу.

Цього разу Віталій Кварцяний вирішив, що винні у втраті перемоги на останніх хвилинах матчу саме журналісти. Не дочувши до кінця запитання журналіста Дмитра Кузнєцова про слабку фізичну готовність гравців луцького клубу, коуч «хрестоносців» відреагував бурхливо звинувативши місцевого медійника у тому що той «ворог волинського футболу», бо задає провокативні запитання.



Такі випади Віталія Володимировича на адресу працівників ЗМІ відбуваються не вперше. Особливо це стосується програшних матчів або таких, де результат міг бути більш позитивним. В таких випадках Віталій Кварцяний перетворюється ніби на «гопніка» з 90-х і влаштовує «розбірки», і в роздягальні, і в прес-центрі.

При цьому ніколи не визнає свою провину у негативному результаті. Винні всі: вболівальники-ультрас, ЗМІ, окремі гравці, але ні в якому разі не Віталій Володимирович.

Однак повернемося безпосередньо до матчу. Склад «Волині» був атакувального плану. На вістрі грали Діденко та Хомченко. З флангів їм допомагали Задерецький і Козьбан, а під форвардами діяв Мемешев.



Роль диспетчера мав виконувати в центрі поля Герасимюк. Лінії оброни складалася з Шаповала, який грав зліва, Горопевшека і Шабанова - по центру та Никитюка - праворуч. Ворота довірили Кичаку. Участь у матч, через проблеми зі здоров’ям, не змогли взяти Неділько і Богданов.

Початок гри був за господарями, коли після вкидання з ауту бив Діденко, але на місці виявився голкіпер гостей Махарадзе. Команди нікуди не поспішали, а тому гол на 18 хвилині став ніби грім з ясного неба. Атака донеччан закінчилася тим, що м’яч опинився у Кичака. Голкіпер швидко вивбив шкіряного, тим самим зробивши гольову передачі на Хомченка.

Форвард вийшов віч-на-віч зі стражем воріт гостей, на замаху прибрав захисника Барановського та воротаря Махарадзе, і покотив м’яч в порожні ворота. 1:0.



До перерви «Олімпік» намагався зрівняти рахунок. Спочатку через дві хвилини після голу, головою бив Гошкодеря, але Кичак перевів м’яч на кутовий. А потім той же Гошкодеря в падінні через себе небезпечно пробивав, однак не потрапив у ціль. Згодом уже Матяж вийшовши майже віч-на-віч вдарив не сильно і прямо в руки голкіперу «хрестоносців».

Другий тайм активніше розпочали донеччани. Однак витерпівши натиск «Олімпіка», волиняни пішли в атаку і забили другий гол. Це Олег Герасимюк вдало розібрався у ситуації - 2:0. Здавалося гру зроблено і нічого трьом очкам для лучан не загрожує.

Однак іншої думки були гості. Спочатку удар Поступаленка заблокував захисник, але через 5 хвилин саме Антон став автором голу. Немчанінов увірвавшись у карний майданчик пробив у штангу, а на підборі першим був саме Поступаленко. Кичак виявися безсилим проти пострілу гравця «Олімпіка».



Наприкінці матчу гості перехопили ініціативу, хоча «Волинь» намагалася збити темп. А в одному епізоді, коли Петров не зміг приборкати м’яч, «хрестоносці» могли і забити третій гол. Натомість фінальний штурм на 7-й доданій хвилині закінчився взяттям воріт від гравця «Олімпіка» Кирила Петрова.

До вкидання ауту лучани виявилися не готові. Скидка головою від Ілой-Аєта і гол. Тож у підсумку 2:2. Логічна нічия за грою, але не за перебігом подій на полі.



Загалом матч мав стати лакмусовим папірцем щодо готовності «Волині» до нового сезону. Після поразки 0:5 від «Дніпра», вболівальники очікували яскравої результативної перемоги над «Олімпіком». Однак побачили фізично і морально слабку команду, яка не здатна вирішувати серйозні завдання.

Кварцяний погано підготував «хрестоносців» до нового сезону. Гравці «не біжать», багато браку та невпевненості у діях. Таке враження, що дехто з футболістів вперше побачив м’яч.

З рівним собі суперником «Волинь» вдома не продемонструвала бажання отримувати результат через «не можу». Хоча раніше славилася бійцівськими якостями. За рахунок чого Кварцяний збирається вигравати матчі - поки не зрозуміло, адже ще діє заборона ФІФА реєструвати нових гравців. А футболісти що є в розпорядженні тренерського штабу лучан, явно не дотягують навіть до команди середнього рівня Прем’єр-ліги.

Можна спрогнозувати, що така «Волинь», якщо не буде підсилення, боротиметься максимум за збереження прописки в еліті українського футболу.

Вадим РЕМІСЬКО (для «Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ганьба Кварцяному!!! Час на пенсію!!!
Відповісти
Так ему,пусть уходит старый маразматик.
Відповісти
З Кварцяним приємно працювати але нема результатів
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні