У Луцьку безкоштовно перевіряють на гепатит C

0
-9
У Луцьку безкоштовно перевіряють на гепатит C
У центрі міста на Театральному майдані безкоштовно перевіряють лучан на наявність гепатиту С.

Таке тестування проходить у багатьох містах України. Організаторами акції є міжнародний благодійний фонд "Альянс громадського здоров'я".

На території Волинської області таке тестування проводиться уже третій раз поспіль. Перевірка є безкоштовною та анонімною. Кожен охочий може перевіритись та уже за 5-10 хвилин отримати результат.

Під час сьогоднішньої перевірки не було виявленого гепатиту C у жодного, хто перевірявся.

Про рівень захворюваності у Волинській області голова комісії громадської ради з питань охорони здоров'я розповіла Мар'яна Сорочук та зазначила про важливість вчасного лікуання хвороби.



"Офіційна статистика захворювання є дуже низькою, оскільки тестування на гепатит C є необов'язковим. Якби було включено цей аналіз до переліку медогляду, то був би набагато вищий рівень захворюваності. На сьогоднішній день таке захворювання люди виявляють у себе випадково". - розповіла Мар'яна Сорочук.

Акція буде тривати до 16 години.















Довідково:

Гепатит C — інфекційне захворювання, яке спричинює вірус гепатиту C і уражає як печінку, так й інші внутрішні органи та уражає зокрема, кістковий мозок, щитоподібну залозу тощо. Інфекція часто перебігає безсимптомно, але хронічна інфекція призводить до утворення фіброзу в печінці і в кінцевому результаті до цирозу, чи раку печінки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні