На Волині просять 1,5 мільйона на будівництво нової церкви

1
1
На Волині просять 1,5 мільйона на будівництво нової церкви
Любомльський священик переконаний, що церков у місті недостатньо, а відтак просить у міської ради майже 1,5 мільйона гривень на будівництво дерев’яного храму.

Отець Віктор Возняк на засіданні сесії Любомльської міської ради звернувся до депутатів з проханням виділити з міського бюджету майже 1,5 мільйона гривень, або ж певну частину цих грошей на будівництво нової церкви, - повідомляє Кордон.

Він висловив думку, що у Любомлі не вистачає церков, бо на великі свята усі храми переповнені, нема місця для вірян. Таким чином, настоятель наголосив на актуальності будівництва нового храму у Любомлі.

Сума, яку необхідно зібрати, складає 1 375 000 гривень. На зведення дерев’яної коробки необхідно 1 200 000 гривень, але це без покрівлі. Роботу виконуватиме приватна бригада, яка сама заготовляє дерево і зводить з нього храм.

Парафіяни вже зібрали 120 тисяч гривень і продовжують надалі збирати гроші.Фундамент під церкву, який обійшовся у 140 тисяч гривень, вже залили, – це за кошти парафії.

Наразі підготовка для будівництва храму триває, проте, щоб воно не зупинилось, варто шукати гроші вже. Бо важливим фактором також є і час будівництва: якщо ж його розпочнуть у серпні, то до зими дерев’яну коробку зведуть. Крім того, щоб узимку будівля не пропала, доведеться шукати кошти також і на покрівлю.

У відповідь депутати зазначили, що готові допомогти, проте наразі невідомо, якими коштами вона володіє, адже питання щодо коригування міського бюджету розглядатиметься на закритому другому засіданні сесії у понеділок, 25-го липня.

Міський голова Роман Ющук наголосив, що варто вивчити питання, чи має право міськрада виділяти кошти на будівництво церкви.
Теги: церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нащо бодувати та заберіть в кацапів всерівно скоро повтікають в тайгу
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні