У Луцькраді ніяк не вигадають, що робити із занедбаним підвалом в центрі

0
4
У Луцькраді ніяк не вигадають, що робити із занедбаним підвалом в центрі
Луцькі депутати вирішили поспіхом не продавати з аукціону нежитлове приміщення, що на вулиці Лесі Українки, 25.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації у середу, 20 липня, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Зі слів начальника управління майном міської власності Луцької міської ради Алли Грабко, питання щодо включення до аукціону нежитлового приміщення площею 63,6 метрів квадратних, що знаходиться на вулиці Лесі Українки, 25, актуальне уже давно.

Як пояснила посадовець, спеціалісти уже виготовили технічний паспорт на приміщення і працюють над оформленням права власності на нього.

Натомість голова профільної комісії Богдан Вавринюк поцікавився у доповідача, чи можливо не продавати підвал «з молотка», а здати його в оренду на тому етапі, на якому він нині знаходиться.

На це Алла Грабко відповіла, мовляв, усе залежить від того кому, для яких потреб і за яку ціну здадуть в оренду підвал:

«Якщо його орендує, до прикладу, громадська організація інвалідів – це коштуватиме 1% від вартості приміщення; звичайна громадська організація – 3%, а якщо офіс – то може бути і 7%, і 8%. Ми ж не знаємо, хто зголоситься на оренду і на який термін знімуть це приміщення», - зазначила вона і додала, мовляв, жодна нерухомість у місті без рішення комісії продаватись не буде.

Щодо стартової ціни на аукціон, то, зі слів пані Грабко, квадратний метр вищезгаданого підвалу вартує близько двох тисяч гривень. У результаті, якщо приміщення продавати, то покупцю доведеться викласти від 125 до 200 тисяч гривень за усе.

«Однак, постає питання, хто ж візьме в оренду приміщення під офіс, у якому немає ні води, ні вікон, ні газу. Але все ж це - житловий будинок. І до комунікацій підключитися завжди можна. Це називається «невід’ємними поліпшеннями». За рахунок орендарів вдалось відремонтувати дах по проспекту Соборності, 11, а також приміщення на вулиці Кривий Вал. Є можливість зберегти нашу ж власність у хорошому стані», - резюмувала начальник управління майном міської власності Луцької міської ради.

Вислухавши усі аргументи, члени профільної комісії вирішили із рішенням не квапитись і «дружно» утримались» від будь-яких «за» чи «проти».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні