На Волині учасникам АТО виділятимуть землі для садівництва, а не забудови

0
-5
На Волині учасникам АТО виділятимуть землі для садівництва, а не забудови
На Волині не вистачає землі під житлову забудову, тож учасникам АТО виділятимуть землі під садівництво.

Про це начальник Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко розповів у понеділок, 18 липня, під час оперативної наради в голови Волинської ОДА.

Посадовець зауважив, що найбільший попит серед учасників АТО мають земельні ділянки, призначені для житлової забудови. Ці землі можна виділити лише з комунальної власності та в межах населених пунктів.

«Таких ділянок не завжди є достатня кількість, особливо в містах обласного значення, тому шукаємо масиви, які максимально близько до комунікацій, але незалежні від міст обласного значення. Відводити під садівництво ділянки можна без розробки складних і дороговартісних документів. І такі ділянки практично нічим не уступають іншим – вони дозволяють зробити прописку, підвести всі необхідні комунікації. Таким чином ми сподіваємось знайти ділянки для усіх учасників АТО», - наголосив очільник управління Держгеокадастру.

З його слів, всього в області надійшло 7,3 тисячі заяв на отримання земельних ділянок від учасників АТО та членів сімей загиблих військових. Наразі прийнято рішення щодо 5347 ділянок загальною площею 2408 гектарів. Загалом же на Волині зарезервовано 5325 гектарів земельних ділянок державної та комунальної власності, які можуть бути виділені учасникам АТО.

Голова ОДА Володимир Гунчик також наголосив на тому, що виділяти потрібно не окремі ділянки, а житлові масиви, до яких легко буде підвести необхідні комунікації.

«Виділення ділянки – це лише частина завдання, яке стоїть перед нами. Давайте проаналізуємо виділені ділянки з точки зору можливості підключення електроенергії, створення інших необхідних умов. Про це треба говорити на перших етапах», - додав очільник області.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні