П'ять дошкульних запитань Анатолію Вітіву

0
-18
П'ять дошкульних запитань Анатолію Вітіву
Парламентську діяльність у Верховній раді 6-й номер у списку партії "Свобода" Анатолій Вітів у 2015-му змінив на роботу обласного рівня, ставши волинським обранцем. Тепер займається виключно партійною роботою на теренах області. Анатолій Вітів - нинішній лідер фракції "Свободи" у Волинській облраді та керівник облосередку партії. Є одним із засновників ВО "Свобода". Отож, п'ять дошкульних запитань від "Волинь24".

1. Чому не Анатолій Вітів чи не Олег Тягнибок взяли участь у виборах в 23-му окрузі?

- Питання: а чому мав бути я? а чому мав бути Тягнибок? Ці імена називалися людьми не із середовища партії, а, як я розумію, із середовища так званих експертів, які, напевне, не орієнтуються в житті такої політичної партії, як "Свобода". Було прийняте рішення, що має йти на вибори місцева людина, а не хтось із центрального апарату. Питання по Тягнибоку в принципі не стояло. Тому що ми вважаємо, що ця Верховна Рада недовговічна. Вона скомпрометувала себе. Йти туди Тягнибоку, і що?.. Ніякого резону. Тому обласною організацією було прийнято рішення, що на вибори йтиме Олександр Пирожик. Таке рішення партії. Він непогано працює.

2. Сумуєте за Верховною радою чи зовсім випадково не змінюєте фотообкаладинку на сторінці у "Фейсбук", де фото ще з тих часів?

- Ні, звісно. Не сумую. Просто не маю часу фото змінити (сміється, - авт.) Але в принципі - то є певний історичний момент. Напевне, та рада, в якій я був, внесла свою велику лепту у розбудову української держави: вона зняла режим Януковича, і це є великий успіх. На фоні теперішньої ради вона на голову вища! Тому що нинішньому парламенті демократи воюють з демократами, не вистачає, що почнуть битися стільцями, як колись регіонали били один одного. Вони себе повністю себе дискредитували. Але це ще раз показало, що таке рада без "Свободи".

Пам'ятаю, як дехто заявляв, що як увійде у Верховну раду, то не пустить туди тих, хто голосував за закони 16-го січня... І де вони? Робили "бравурні заяви". Була б "Свобода" - був би чистий порядок, ми поставили б на місце регіоналів. Як поставили б на місце тих, хто не хоче зараз ходити на роботу. Подивіться, хто ходить тепер на роботу в парламент, скільки кнопкодавів!.. Ми вибороли їм право, щоб кожен самостійно голосував, а люди не ходять... Зараз засідання не можуть відбутися. Тобто рада себе вичерпала!


3. Правда те, що "Свобода" натиснула на головреда видання "Конкурент" Андрія Лучика, щоби зняти опублікований ним резонансний матеріал про політичні розклади у 23-му окрузі?

- Мене в принципі в Луцьку не було, щоб я тиснув. Журналісти не можуть перекручувати факти. Негарно. Некоректно.

4. Скільки особистих грошей ви дали на пам'ятник Степану Бандері в Луцьку?

- Тоді це, правда, був зовсім інший курс валют... Коли тільки починали збір коштів на пам'ятник Бандері, то я на сесії обласної ради віддав на цю справу суму, еквівалентну тисячі доларів на той час. Нас троє народних депутатів від Волині тоді виділили кошти: Анатолій Вітів, Євген Мельник та Валерій Черняков. Після того ми давали на різне, але того вже ніхто не рахує.

5. Чи користуєтеся будь-якими пільгами як народний депутат 6-го скликання?


- Ні. Не користуюся жодними. Простий громадянин. Депутат обласної ради. Мені тут, до речі, комфортно.

Олена ЛІВІЦЬКА



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-18

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні