Рицко звинувачує Лапіна у мародерстві. Той відкидає: «брєд»

1
-3
Рицко звинувачує Лапіна у мародерстві. Той відкидає: «брєд»
Під час зачистки Стукалової Балки на Луганщині у 2014 році деякі бійці «Айдару» підкидали місцевим мешканцям зброю, після чого показово її «вилучали» і під приводом цього відбирали в людей автомобілі – стверджує колишній боєць «Айдару» Ігор Рицко. Інший учасник тих подій, боєць «Айдару» Ігор Лапін, якого Рицко звинувачує у присвоєнні чужого, заперечує такі факти.

«В середині липня ми зачищали Стукалову Балку, біля Луганська. Таке собі маленьке «царське село», - ділиться Рицко спогадами у блозі на Волинь24.

«Оглядали будинок якогось високопосадовця-міліціонера, сам господар втік в Луганськ. Нічого не брали. Сусіди наглядали за будинком, просили нас не стріляти і нікого не чіпати», - додав він.

«З нами був Ігор Лапін, на той час виконувач обов’язків командира роти. Він знайшов у гаражі того будинку «Опеля Астру». Каже: «Давайте заберемо, бо хлопцям нема на чому їздити». Я був прости, але Лапін не послухав. В автомобіль підклали гранати. Лапін зняв на камеру, як ніби-то знайшли їх і на цій підставі машину забрали», - переконує Ігор Рицко.

«Далі – те ж саме. Знайшли хату депутата-комуніста Кілінкарова. Лапін відволікав мешканців будинку (то були батьки Кілінкарова), інший підклав у собачу буду гранати і РПГ. Далі – така ж схема: знімають на камеру, як ніби-то знайшли зброю і на цій підставі забирають Тойоту-Кемрі, новеньку, 2012 року випуску», - ділиться спогадами боєць.

«Кажу: так не можна. Я ж офіцер. Для мене поняття «офіцерська честь» - не порожній звук. На що Ігор Лапін відповів: у нас в батальйоні закони, як на зоні: або роби як всі, або йди геть», - повідомив айдарівець.

Ігор Лапін на прохання прокоментувати інформацію Рицка відповів «Брєд».

Він зауважив: дійсно є відео, яке зняте під час зачистки Стукалової Балки.

«На цьому відео є працівник Клінкарова, є його родичка - теща по-моєму. І бійці батальйону Айдар. А Рицка на цьому відео нема. І я його там не пригадую. То як він може щось там коментувати?», - запевнив Лапін.

Ігор Лапін каже, що кожен, хто подивиться відео, переконається, що зброї Клінкарову айдарівці не підкидали. Як приклад, розповідає: «Там на відео йдеться про 26-му «муху». А мешканка будинку каже: ні, ті що вчора були, казали що 24-та. І ми почали сміятися. Це вже говорить про те, що то не ми Бо ми були не «вчора», а «сьогодні»».

«Рицко там каже, що була якась машина міліцейська, і ми там в бардачок щось положили. І зняли на відео. То де воно? І як одночасно ми могли бути у двох місцях?», - прокоментував Лапін.

«Знайдена у Клінкарова зброя - це був «останній цвях в кришку труни» Компартії, одним з керівників якої він був. Це відео показали у парламенті - і після цього КПУ заборонили. Навіщо про це говорити? Рицко що - хоче воскресити Компартію? Ще й за рахунок поливання брудом айдарівців?», - обурюється Лапін.

Лапін додав, що вважає заяви Рицка пов’язаними з виборами (Рицко - кандидат у нардепи на позачергових виборах на 23 виборчому окрузі). "Перед виборами піар потрібен" - заявив Лапін.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та цей весь час Рицько прикривав злочин, так тоді який він кандидат він соучасник.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні