На Волині варитимуть пиво за допомогою сонця

0
-9
На Волині варитимуть пиво за допомогою сонця
На Волині підприємець варитиме пиво на сонячній енергії.

Пивовар отримав грант від ООН на купівлю сонячних колекторів. Завдяки цій інвестиції чоловік планує зменшити використання газу наполовину, що дасть змогу здешевити його продукцію, - інформує ZIK.

Щомісяця маленька пивоварня на Волині споживає щонайменше 25 тисяч кубів газу. Це її власникові Юрію Пікуті обходиться у 130-150 тисяч гривень. До того ж, дорогі енергоносії, своєю чергою, роблять дорожчою продукцію. Через це підприємець подав свій проект на конкурс Агентства ООН із Промислового розвитку (ЮНІДО) і здобув перемогу. Тепер за кошти цієї організації йому встановлять сонячні колектори, які підігріватимуть воду для пивоваріння.

Економити енергоносії підприємець почав ще задовго до того, як отримав допомогу від міжнародних організацій. Зокрема, встановив два електричні котли, завдяки яким зменшив споживання газу на 30%. Проте цілком відмовитись від дорого блакитного палива не може. Специфіка пивоваріння вимагає, щоб рідини швидко закипали, а без газу це майже неможливо.

Приблизна сума інвестицій від ЮНІДО у цю котельню – від 90 до 100 тисяч євро грантових коштів. Решту в модернізацію виробництва має вкладати вже саме підприємство.

«Мені відомо, що дуже рідко у промисловому виробництві в Україні використовують технологію підігріву води від енергії сонця, принаймні на таких типах виробництва. Ми хочемо показати, що такі технології існують та працюють у Європі, і їх так само успішно можна використовувати на підприємствах в Україні», – прокоментував спеціаліст із промислового розвитку ЮНІДО Марк Дрейк.

Крім фінансової підтримки, фахівці ЮНІДО допомагатимуть із встановленням обладнання. Тепер визначають місце, де краще розмістити сонячні колектори.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні