Розлючені селяни у Ветлах чекають Ігоря Палицю

0
0
Розлючені селяни у Ветлах чекають Ігоря Палицю
Мешканці села Ветли Любешівського району Волині готові влаштовувати акції протесту у зв’язку з несправедливою демаркацією українсько-білоруського кордону.

У вівторок. 12 липня у селі Ветли має відбутися демаркаційна нарада, у якій візьмуть участь представників Міністерства закордонних справ, Прикордонної служби, а також голова Волинської обласної ради Ігор Палиця.

Як повідомила сільський голова Ветлів Любов Павлік, люди готові були уже ініціювати акції протесту на державному кордоні. Втім вирішили дочекатися наради, би почути, що їм повідомлять високопосадовці.

Конфліктна ситуація з приводу несправедливої демаркації кордону між Україною та Білоруссю не стихає

Жоден візит нардепів, політиків і спеціалістів не приніс результату.

Селяни кажуть, що до сих пір не мають офіційно завірених копій протоколів засідання демаркаційної комісії, яка відбувалася у вересні 2015 року і підчас якої були внесені зміни у лінію кордону.

У серпні білоруси мають виставити знаки на межі між Україною і Республікою Білорусь. Коли це відбудеться, змінити ситуацію буде уже неможливо

Тому сьогоднішня нарада – це остання спроба селян відвоювати свою землю, вважають у Ветлах.

«Хоча особливо надії на цей візит високо посадовців ветлівчани не покладають», - каже сільський голова.

В результатів демаркації ветлівська громада втратила понад 50 га землі, біля 100 кубів лісу. А також ризикує втратити найбільшу водойму – озеро Біле.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні