На «вбиту» вантажівками дорогу в райцентрі просять 2,5 мільйона гривень

0
6
На «вбиту» вантажівками дорогу в райцентрі просять 2,5 мільйона гривень
Мер міста Рожище В'ячеслав Поліщук просить знайти в обласному бюджеті 2,5 мільйона гривень на ремонт вулиці Промислової, покриття якої повністю зруйнували вантажівки, які возять пісок із кар'єрів.

Про це він повідомив 8 липня під час засідання постійної комісії Волиньради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, – інформує Волинське Агентство Розслідувань.

Зі слів Поліщука, внаслідок руху автомобілів вулицею Промисловою, яка має звуження, руйнується навіть житло мешканців. Дорога ж украй розбита і потребує капітального ремонту. Улітку вантажопотік автомобілів збільшився і становить 10-15 завантажених авто на годину.

Ділянка дороги, яка потребує ремонту, має протяжність 2,5 кілометра і, за попередніми оцінками, вартість ремонту сягне 2,5 мільйона. Тож, він попросив знайти ці кошти в обласному бюджеті.

Натомість голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик каже, що фінансування можливе лише у співвідношенні 50 на 50. "Візьміть за руки власників кар'єрів, районну владу, скооперуйтеся", – сказав Гунчик та порадив шукати грошей у місті, а також встановлювати знаки про заборону руху чи ваги.

Проте мер Рожища каже, що таке фінансування неможливе, адже вартість ремонту – 2,5 мільйона гривень, а це половина бюджету міста. Та й інші вулиці, якими рухаються автівки, ремонтують коштом міста. На вулиці ж Промисловій ситуація критична.

Рожищанин Юрій Богун нагадав, що автомобілі обминають ями по узбіччю, де лежить газова труба. Тож, якщо не запобігти ситуації, може статися катастрофа. За словами чоловіка, є висновок облавтодору, за яким вулиця непридатна для такого інтенсивного вантажопотоку.

Представники Рожища обурилися, що з міста возять пісок на розбудову Луцька, а відремонтувати вулицю немає коштів. Від цього страждають рожищани.

Гунчик зауважив, що виділення коштів буде несправедливим щодо інших районів, звідки возять, скажімо, ліс. У результаті Гунчик порадив звернутися до нього як до голови ОДА з проханням розробити проект і кошторис ремонту дороги за рахунок власника дороги.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні