На Волині викрили мільйонну злочинну «схему» за участі львівських митників

0
-2
На Волині викрили мільйонну злочинну «схему» за участі львівських митників
Волинські правоохоронці проводять слідство у справі щодо двох жителів Ковельщини, які за підтримки посадовців Львівської ДФС організували схему перевезення через кордон автозапчастин, парфумів, тканин та інших вартісних товарів.

Про це розповіли прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак і заступник начальника ДФС у Волинській області Олег Гирикович під час брифінгу у вівторок, 7 липня.



За словами Чепіжака, організатором схеми став 47-річний мешканець Ковельщини, який залучив до 32-річного односельчанина. Вони закупляли товари у країнах ЄС та перевозили у Польщу на склади поблизу кордону із Україною. Там партії товарів подрібнювали таким чином, щоб «човники» могли їх переміщати через кордон невеликими партіями. Товари в Україну перевозили вантажними бусами.

Як розповів Чепіжак, «схеми було дві». За першою партії до 50 кілограмів та вартістю до 500 євро роздавали найманим працівникам, які їх переносили та здавали на склад в Україні.

За другою автомобілі, завантажені товаром, заїжджали на митну територію України у Львівській області, а потім, за сприяння посадовців Львівської митниці, проїжджали безперешкодно кордон та їхали розвантажувалися на склад у Львівській області й поверталися на митницю – аби митники їх сфотографували як такі, що в'їхали порожніми.

Щоб організувати процес, до схеми залучили працівників кур’єрської служби одного з ковельських ТОВ, які виготовляли фіктивні товарно-супровідних документи для легалізації. До замовників товар везли вже зі складів у Ковельському районі.

Досудове розслідування у справі почали 13 червня. Кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 28, ч. 3 ст. 212 КК України.

Вже 22 червня 2016 року на підставі ухвал Луцького міськрайонного суду провели обшуки помешкань та складів, що належать організаторам. Там накопичували товари, ввезенні поза митним контролем або з приховуванням від нього. Також провели обшук автомобіля, який на складі був завантажений товарами для перевезення замовникам з інших регіонів.

Правоохоронці виявили та вилучили автозапчастини, комплектуючі до комп'ютерної техніки, радіолокаційні системи, медичне обладнання, електронні системи сигналізації, парфумерію тощо, а ще чорнову бухгалтерію, комп'ютерну техніку, сервери, товарно-супровідні документи.

Орієнтовна вартість вилучених тільки на гарячому цінностей становить понад 4,2 мільйона гривень.

"Наразі правоохоронці ще не оголосили підозру посадовцям Львівської митниці, які «кришували» цю схему, однак вони збирають необхідні докази, щоб це зробити", - додав Дмитро Чепіжак.



















Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні