На Волині більше 500 підприємств не платять робітникам «мінімалки»

0
1
На Волині більше 500 підприємств не платять робітникам «мінімалки»
Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик звернувся до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням надати дозвіл проводити перевірки на підприємствах, де зарплата менша за мінімальну.

Про це повідомляє власкор «Вголосу».

У листі йдеться про те, що на Волині налічують 560 підприємств, установ та організацій, які платять своїм працівникам меншу від прожиткового мінімуму заробітну плату.

«Враховуючи важливість питань легалізації зайнятості, підвищення рівня заробітної плати, збільшення обсягу надходжень до Пенсійного фонду України та з метою перевірки правомірності виплати заробітної плати найманим працівникам у вказаних розмірах, виявлення тіньових оборотів та відповідно забезпечення надходжень до бюджету податків та зборів, вважаю, що стосовно вказаних суб’єктів господарювання необхідно вживати контрольно-перевірочних заходів», – зазначив Володимир Гунчик.

Тож очільник Волині просить у Володимира Гройсмана погодити перевірку юридичних осіб, які виплачують заробітну плату меншу від мінімально встановленого законодавством розміру.
Теги: перевірка
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні